Μεγάλη αύξηση στα “βαριά” ψυχοφάρμακα στο Ηράκλειο!

Κανένα σχόλιο

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ έκανε μια καταγραφή για τον εθισμό σε ουσίες μέσα στους εργασιακούς χώρους του Ηρακλείου
Το ότι είμαστε οι περισσότεροι μέσα άλλοι στην… τσίτα και άλλοι στη μελαγχολία λόγω των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε εδώ και 20 μήνες λόγω πανδημίας και καραντίνας, λίγο πολύ το νιώθουμε. Αλλά όταν σου το λένε και τα στοιχεία, έχει άλλη βαρύτητα!

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ έκανε μια καταγραφή για τον εθισμό σε ουσίες (αλκοόλ, χάπια ακόμα και ναρκωτικά) μέσα στους εργασιακούς χώρους του Ηρακλείου και κατέγραψε ενδιαφέροντα στοιχεία. Τύπωσε, μάλιστα, και ένα φυλλάδιο που εν πολλοίς αιτιολογεί και την αύξηση βίας και ενδοοικογενειακών επεισοδίων που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει στην περιοχή μας την ανηφόρα.

Όμως ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στελιος Βοργιάς το πήγε και παρακάτω: Με αφορμή αυτή την έρευνα έκανε το δικό του… ρεπορτάζ στις μεγάλες φαρμακαποθήκες του Ηρακλείου, όπου έκπληκτος πληροφορήθηκε πως τα βαριά ψυχοφάρμακα έχουν μεγάλη “πέραση” στην περιοχή μας, με μια αύξηση που φτάνει το 15% με τα στοιχεία όρο πανδημίας.

"Sponsored links"

Ίσως είναι μια ευκαιρία να το δουν πιο συστηματικά αυτό και το τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης να κάνει μια επιστημονική έρευνα για να αποτυπώσει ανάγλυφα την πραγματικότητα!

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live