Μεγάλη η αβεβαιότητα μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών της Σουηδίας για το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

Κανένα σχόλιο

Μεγάλη αβεβαιότητα επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα των κυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών σχετικά με το ζήτημα της πιθανής μελλοντικής συμμετοχής της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εφημερίδα Aftonbladet την Τετάρτη.

Η έρευνα δείχνει ότι οι κορυφαίοι Σοσιαλδημοκράτες εξακολουθούν να αμφιταλαντεύονται στο θέμα του ΝΑΤΟ και δυσκολεύονται να πάρουν μια οριστική και κοινή θέση, καθώς 22 από τους 25 ερωτηθέντες βουλευτές έδωσαν ως απάντηση την επιλογή “αβέβαιος” σε όλες τις ερωτήσεις της έρευνας.

«Αισθάνομαι ότι χρειάζομαι περισσότερες απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που θέτουν πολλοί από εμάς. Για παράδειγμα, τι θα συμβεί αν ενταχθούμε και τι θα συμβεί αν δεν ενταχθούμε; Θέλεις να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά», δήλωσε στο DN η Åsa Lindestam, αναπληρώτρια εκπρόσωπος και πρώην εκπρόσωπος της S στην επιτροπή άμυνας.

"Sponsored links"

Μέχρι στιγμής, ο μόνος σοσιαλδημοκράτης βουλευτής που αντιτίθεται δημοσίως στην αίτηση συμμετοχής στο ΝΑΤΟ είναι ο Tomas Krohnstål από την κομητεία Kalmar.

«Πάντα πίστευα ότι υπάρχουν περισσότερα πλεονεκτήματα από τη μη ένταξη. Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι φυσικά εντελώς αηδιαστικός και το καθεστώς του Πούτιν είναι εντελώς αναξιόπιστο. Στη συνέχεια, υπάρχει το ερώτημα αν η Σουηδία θα επηρεαστεί από τη μεγαλομανία του. Δυσκολεύομαι να το δω αυτό», δήλωσε.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι υπάρχει μεγαλύτερη εσωτερική αντίθεση στο ΝΑΤΟ στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας γυναικών των Σοσιαλδημοκρατών, με επικεφαλής την υπουργό για το κλίμα και το περιβάλλον Annika Strandhäll. Η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου παραμένει σταθερή στο όχι στο ΝΑΤΟ, ανέφερε το SvD.

«Οι γυναίκες των Σοσιαλδημοκρατών έχουν μακρά ιστορία και αγώνα σε θέματα ειρήνης, αφοπλισμού, αποκλιμάκωσης και μη στρατιωτικής προσήλωσης», έγραψε η Strandhäll, προσθέτοντας ότι «η Σουηδία θα πρέπει να είναι στρατιωτικά μη προσδεδεμένη και να βρίσκεται εκτός ΝΑΤΟ».

Το συμβούλιο του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών αναμένεται να λάβει απόφαση σχετικά με την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ στις 24 Μαΐου. Η κοινή ανάλυση της πολιτικής ασφάλειας των κομμάτων του Riksdag θα παρουσιαστεί στις 13 Μαΐου από την υπουργό Εξωτερικών Ann Linde.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live