22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Κρήτη η ευρωπαϊκή περιφέρεια με την μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το 2020

Ημερομηνία:

Σοβαρό το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού στην Κρήτη, όπως επισημάνθηκε σε εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων του νησιού στο Επιμελητήριο Χανίων.

Ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, τόνισε πως: «Η αγορά εργασίας είναι μία αγορά. Υπάρχουν νόμοι προσφοράς και ζήτησης. Επόμενο είναι, αν θέλουμε να προσελκύσουμε και να κρατήσουμε νέους υψηλών προσόντων χρειάζονται και τα αντίστοιχα κίνητρα. Και ένα σημαντικό είναι το μισθολογικό. Από τη πλευρά της κυβέρνησης, έχουμε δώσει σημαντικά κίνητρα τα οποία έχουν σχέση με τη φορολογία για την επαναπροσέγγιση των ατόμων αυτών. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος επεσήμανε πως Η Κρήτη έχει το πιο νεανικό εργατικό δυναμικό. Έχει πολλά προτερήματα ως περιοχή και εδώ αξίζει να κάνουμε αυτό που έχει ανάγκη όλος ο τόπος. Να αλλάξει το παραγωγικό υπόδειγμα».

Ο Καθηγητής Τμ. Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νικόλαος  Παπαδάκης ο οποίος έκανε την παρουσίαση των δεδομένων του Παρατηρητηρίου  της Αγοράς Εργασίας Κρήτης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως:

«Από το 2016 μέχρι το 2021, αυτό που παρατηρήσαμε είναι οι πολύ έντονες αναταράξεις  που έφερε η πανδημία στην αγορά εργασίας της Κρήτης  λόγω και της πολύ μεγάλης εξάρτησής της από τον τουρισμό.  Η Κρήτη ήταν εκείνη η ευρωπαϊκή περιφέρεια με την μεγαλύτερη μεταβολή, αύξησης της ανεργίας το 2020». Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργιος Καρανίκας τόνισεπως μία λύση του προβλήματος, θα ήταν να επιδοτείται η απασχόληση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...