Η Κρήτη η ευρωπαϊκή περιφέρεια με την μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το 2020

Κανένα σχόλιο

Σοβαρό το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού στην Κρήτη, όπως επισημάνθηκε σε εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων του νησιού στο Επιμελητήριο Χανίων.

Ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, τόνισε πως: «Η αγορά εργασίας είναι μία αγορά. Υπάρχουν νόμοι προσφοράς και ζήτησης. Επόμενο είναι, αν θέλουμε να προσελκύσουμε και να κρατήσουμε νέους υψηλών προσόντων χρειάζονται και τα αντίστοιχα κίνητρα. Και ένα σημαντικό είναι το μισθολογικό. Από τη πλευρά της κυβέρνησης, έχουμε δώσει σημαντικά κίνητρα τα οποία έχουν σχέση με τη φορολογία για την επαναπροσέγγιση των ατόμων αυτών. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος επεσήμανε πως Η Κρήτη έχει το πιο νεανικό εργατικό δυναμικό. Έχει πολλά προτερήματα ως περιοχή και εδώ αξίζει να κάνουμε αυτό που έχει ανάγκη όλος ο τόπος. Να αλλάξει το παραγωγικό υπόδειγμα».

Ο Καθηγητής Τμ. Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νικόλαος  Παπαδάκης ο οποίος έκανε την παρουσίαση των δεδομένων του Παρατηρητηρίου  της Αγοράς Εργασίας Κρήτης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως:

"Sponsored links"

«Από το 2016 μέχρι το 2021, αυτό που παρατηρήσαμε είναι οι πολύ έντονες αναταράξεις  που έφερε η πανδημία στην αγορά εργασίας της Κρήτης  λόγω και της πολύ μεγάλης εξάρτησής της από τον τουρισμό.  Η Κρήτη ήταν εκείνη η ευρωπαϊκή περιφέρεια με την μεγαλύτερη μεταβολή, αύξησης της ανεργίας το 2020». Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργιος Καρανίκας τόνισεπως μία λύση του προβλήματος, θα ήταν να επιδοτείται η απασχόληση.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live