17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Μενδώνη: Γιατί όχι επίδειξη μόδας με φόντο την Ακρόπολη; Δεν είναι κακό

Ημερομηνία:

Την πληροφορία ότι γνωστός οίκος έχει υποβάλλει αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμου προκειμένου να διεξαχθεί μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης επίδειξη μόδας, διέψευσε η Λίνα Μενδώνη μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή Tik Talk.

Η Λίνα Μενδώνη αρχικά είπε ότι διάβασε την είδηση στα social media. Όπως πρόσθεσε η Υπουργός «στελέχη του συγκεκριμένου οίκου ήρθαν στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθούν διάφορους αρχαιολογικούς χώρους διότι έχουν αποφασίσει τη συγκεκριμένη κολλεξιόν να την παρουσιάσουν στην Αθήνα. Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει κάποιο αίτημα από τον Οίκο ή από κάποιον εκπρόσωπό του στην Ελλάδα ότι θέλει συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο ή κάποιο μνημείο. Η Ακρόπολη δεν έχει επισήμως ζητηθεί».

«Όταν και εφόσον καταταθεί επισήμως το αίτημα το Υπουργείο και το Συμβούλιο θα αποφανθούν για το αν μπορεί να γίνει η συγκεκριμένη κολεξιόν, πού μπορεί να γίνει και υπό ποιες προϋποθέσεις» είπε ακόμη η Λίνα Μενδώνη.

Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ, ποια είναι η θέση της κυβέρνησης και προσωπικά της Υπουργού για το αν είναι καλό να γίνει η συγκεκριμένη επίδειξη με φόντο την Ακρόπολη ή αν κάτι τέτοιο προσβάλλει το μνημείο η Λίνα Μενδώνη απάντησε:

«Με φόντο την Ακρόπολη γιατί όχι; Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα μετά την πανδημία επανεκκινεί όλες τις δραστηριότητες και τον τουρισμό. Όπως αντιλαμβάνεστε μια τέτοια κολεξιόν θα έχει πολύ μεγάλη προβολή για την Ελλάδα. Επομένως, υπό προϋποθέσεις και με φόντο την Ακρόπολη (και δεν επαναλαμβάνω τυχαία το “με φόντο”) θα μπορούσε να γίνει. Άλλωστε φόντο προς την Ακρόπολη έχεις από διάφορα σημεία».

Σε ερώτηση αν είναι υπο συζήτηση να γίνει μέσα στο μνημείο η επίδειξη, η Υπουργός Πολιτισμού είπε:

«Δεν θέλω να προκαταβάλλω κανέναν. Ούτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ούτε το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο. Εφόσον κατατεθεί η πρότασή τους, όπου θα αναπτυχθεί όλο το πλάνο, οι αρμόδιες υπηρεσίες στο πλαίσιο του αρχαιολογικού νόμου θα εισηγηθούν στο Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει. Πάντως δεν είναι κακό. Αυτού του είδους η προβολή για την Ελλάδα. Πέρυσι για παράδειγμα είχε γίνει αντίστοιχη επίδειξη στο Σούνιο. Νομίζω ότι μόνο θετική προβολή για την Αθήνα και την Ελλάδα υπήρξε…»

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...