Μενδώνη: Σημαντικές παρεμβάσεις στο Δικταίο Άντρο – Έρχεται “φως” στη Σπιναλόγκα

Κανένα σχόλιο

Η Υπουργός, σήμερα το πρωί παρευρέθηκε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Οροπεδίου Λασιθίου, με τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, όπου συζητήθηκαν οι επερχόμενες παρεμβάσεις που δρομολογεί το Υπ. Πολιτισμού στο Δικταίο Άντρο.

Όπως είπε η Υπ. Πολοτσμού Λίνα Μενδώνη μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, πρόκειται για την εγκατάσταση ανελκυστήρα πλαγιάς στον εξωτερικό χώρο του σπηλαίου του Δικταίου Άντρου, για την εξυπηρέτηση και προσέγγιση ατόμων με κινητικά προβλήματα, ΑμεΑ και ηλικιωμένων, ένα έργο του οποίου η χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί απο το Ταμείο Ανάκαμψης. Στόχος σύμφωνα με την Υπουργό, είναι η συνολική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τον επισκέπτη στο Δικταίο Άνδρο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Το Δικταίο Άντρο αποτελεί σημαντικό πόρο πολιτισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς όχι μόνο για την Κρήτη, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα μιας και συνδέεται με την μυθολογία και το Δία. Σκοπός είναι να καταστεί μείζονας αναπτυξιακός πόλος για την περιοχή, τόνισε η κα Μενδώνη.

"Sponsored links"

Η κα Μενδώνη αύριο θα βρεθεί για αυτοψία στη Σπιναλόγκα, εκεί όπου δρομολογείται το έργο ηλεκτροδότησης του ιστορικού χώρου της νησίδας, για το οποίο έχει εγκριθεί το σχετικό κονδύλι.

Η Υπουργός αύριο Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση στο Δημαρχείο Σητείας, με τον Περιφιερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και το Δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη, προκειμένου να υπογραφεί η Προγραμματικής Σύμβασης “Μελέτη Αποκατάστασης Ενετικού Φρουρίου Καζάρμα Σητείας Λασιθίου”, ούτως ώστε να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Τέλος, όπως είπε η Υπουργός Πολιτισμού, θα επισκεφθεί και το φρούριο Καλέ στην Ιεράπτερα, για αυτοψία στις εργασίες συντήρησης κι αποκατάστασης που εκετελούνται εκεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live