23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μετάλλαξη Ομικρον: Ανακοίνωση «σοκ» από τον ΠΟΥ – Τα κρούσματά της διπλασιάζονται μέσα σε 1,5 μέρες

Ημερομηνία:

Η μετάλλαξη Ομικρον έχει αναφερθεί σε 89 χώρες και ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται σε 1,5 με τρεις ημέρες σε περιοχές όπου υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η μετάλλαξη Ομικρον εξαπλώνεται ραγδαία σε χώρες με υψηλά επίπεδα ανοσίας του πληθυσμού, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό οφείλεται στην ικανότητα του ιού να διαφεύγει της ανοσιακής προστασίας, στην εγγενή αυξημένη μεταδοτικότητά του ή σε έναν συνδυασμό των δύο, ανέφερε ο ΠΟΥ σε ενημέρωσή του.

Στις 26 Νοεμβρίου, λίγο μετά τον εντοπισμό της, ο ΠΟΥ χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Ομικρον παραλλαγή ανησυχίας και ακόμη πολλά πράγματα για αυτήν παραμένουν άγνωστα, μεταξύ των οποίων και η σοβαρότητα της νόσου που προκαλεί.

«Ακόμη υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την κλινική σοβαρότητα της μετάλλαξης Ομικρον. Απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για να αντιληφθούμε το προφίλ σοβαρότητας και με ποιόν τρόπο επηρεάζεται αυτή από τον εμβολιασμό και την προϋπάρχουσα ανοσία», αναφέρει ο ΠΟΥ.

Ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται τόσο γρήγορα σε κάποιες περιοχές τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να υπερφορτωθούν.

«Οι νοσηλείες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική συνεχίζουν να αυξάνονται και δεδομένων των αυξανόμενων κρουσμάτων είναι πιθανό πολλά συστήματα υγείας να υπερφορτωθούν σύντομα», σημειώνεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...