Μετά από νεκροψία και από δικό τους εμπειρογνώμονα πείστηκαν οι αντιεμβολιαστές ότι ο ανεμβολίαστος συγγενής τους πέθανε από κορωνοϊό

Κανένα σχόλιο

Η πρώτη περίπτωση ασθενούς που κατέληξε από κορωνοϊό και παρέμεινε άταφος μέχρι οι συγγενείς του να πειστούν για την αιτία θανάτου, σημειώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Σερρών.

Ο 66χρονος – ανεμβολίαστος – νοσηλευόταν περίπου μία εβδομάδα και τελικά δεν τα κατάφερε, με τους συγγενείς να ζητούν νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για να ταφεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το grtimes.gr, το πιστοποιητικό θανάτου δόθηκε στους συγγενείς, αλλά εκείνοι δεν το δέχθηκαν. Δεν πείστηκαν και δεν πίστεψαν ότι ο θάνατός του 66χρονου προήλθε από κορωνοϊό, παρόλο που είχαν στα χέρια τους και το θετικό PCR.

"Sponsored links"

Έτσι, τον άφησαν στα ψυγεία του νοσοκομείου για περίπου δύο-τρεις ημέρες, μέχρι να κινήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες νεκροψίας-νεκροτομής, στις οποίες και προχώρησαν, ώστε να πειστούν για τα αίτια που τον οδήγησαν στον θάνατο.

Δεν είναι πάντως η πρώτη περίπτωση αυτή στο νοσοκομείο Σερρών, καθώς πολλές οικογένειες δεν αναγνωρίζουν ως αιτία θανάτου τον κορωνοϊό. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι παραήταν πιεστικοί και κατάφεραν τελικά να προχωρήσουν σε νεκροτομή του 66χρονου.

Για τη διαδικασία μάλιστα, η σορός μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή και υπό την παρουσία μάλιστα εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια του 66χρονου. Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι υπήρξε τεράστια και εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορωνοϊό.

Μόνο τότε, οι συγγενείς του πείστηκαν και τελικά τον παρέλαβαν και προχώρησαν στην ταφή του.

«Αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορωνοϊός. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη, κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή», είπε ο διευθυντής της κλινικής covid του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live