16.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Μετακόμισαν από τα Χανιά, την εγκατέλειψαν, μα η μικρή σκυλίτσα τους περιμένει στην είσοδο του σπιτιού τους

Ημερομηνία:

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων γνωστοποίησε την παρακάτω πολύ συγκινητική ιστορία, με μια μικρή σκυλίτσα που αν και τα αφεντικά της έφυγαν και την παράτησαν, αυτή τους περιμένει στην είσοδο του σπιτιού.

Διαβάστε την ιστορία:

Όταν αποστρατεύτηκε ο πατέρας της οικογένειας,που ήταν αξιωματικός του Ναυτικού,αποφάσισαν να φύγουν από τα Χανιά και να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη,αφού κατάγεται από το Βόλο.Φόρτωσαν ότι ήταν χρήσιμο σε μια μεταφορική εταιρία και ξεκίνησαν μια νέα ζωή.

Φεύγοντας,άφησαν πίσω τους -ελαφρά την καρδία-και τη μικροσκοπική σκυλίτσα που τους κρατούσε συντροφιά 10 χρόνια.

Η σκυλίτσα δεν το κουνούσε από την είσοδο του διαμερίσματος.Κάποιοι ένοικοι την τάιζαν αλλά κάποιοι δυσανασχέτησαν και την πέταξαν έξω από την πολυκατοικία γιατί η σκυλίτσα «βρωμίζει» τον κοινόχρηστο χώρο.Μόλις όμως βρίσκει ανοιχτή την πόρτα,τρυπώνει μέσα και κοιμάται στο χαλάκι της πόρτας.

Την ιστορία της σκυλίτσας τη μάθαμε από μια ένοικο της πολυκατοικίας που φρόντιζε το ζώο μετά την απάνθρωπη εγκατάλειψη από τους κηδεμόνες της.

Συναντηθήκαμε με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος,ο οποίος παρουσία μας επικοινώνησε με τον πρώην ενοικιαστή του στο Βόλο και του είπε ότι είχε έρθει η φιλοζωική για το σκυλάκι που εγκατέλειψε.Η συνομιλία ήταν σε ανοιχτή ακρόαση και ακούσαμε να τον επιπλήττει γιατί μας αποκάλυψε ότι το σκυλάκι ήταν δικό του και μετά να λέει ανερυθρίαστα:

«Έλα μωρέ,είναι γέρικο,δώστου μια φόλα να τελειώνουμε».

Για τη συμπεριφορά του θα καταφύγουμε στην δικαιοσύνη,αλλά αυτό που προέχει είναι να βρεθεί μια σωστή οικογένεια για το πιστό και υπέροχο αυτό πλάσμα,που δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας,είναι χαδιάρικο και τρυφερό και του αξίζει μια καλύτερη τύχη.

Επείγει η φιλοξενία/υιοθεσία του καθώς ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος,λέει ότι δεν μπορεί να νοικιάσει το διαμέρισμα,αφού η σκυλίτσα είναι συνέχεια στην είσοδο.

Όποιος ενδιαφέρεται για τη μικρή να επικοινωνήσει στο 6945593988 απογευματινές ώρες.

Ας είναι η καλή πράξη του χρόνου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημέρα των Ευχών την Κυριακή 21 Δεκέμβρη στα Χανιά

Το Επιμελητήριο Χανίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνουν...

Στροφή 180 μοιρών από Ζελένσκι για το ΝΑΤΟ – Η πολύτιμη ουκρανική “ζώνη οχυρών”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ βρίσκονται για...