20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Αποχαιρέτησαν τη μικρή Μελίνα – Δεν έριξε «φως» η νεκροψία για τον θάνατο της 4χρονης

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε αργά την Τρίτη η νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου του τετράχρονου κοριτσιού από τη Νεάπολη Λασιθίου, το οποίο άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης την τελευταία του πνοή, μετά από επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Τα αίτια του θανάτου της μικρής παραμένουν ασαφή, με τους ιατροδικαστές να μην έχουν καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα για το τι οδήγησε στο θάνατο το άτυχο κοριτσάκι.

Σύμφωνα με την τεχνική σύμβουλος που όρισε η οικογένεια, θα πρέπει να γίνουν και οι σχετικές ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε περίπου 15 ημέρες και αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της τετράχρονης.

Η κηδεία της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη έγινε σήμερα Τετάρτη στις 12:00 στη Νεάπολη Λασιθίου.

«Ελπίζω να μάθω την αλήθεια γιατί φοβάμαι πάρα πολύ στην Ελλάδα του σήμερα. Φοβάμαι τα πάντα. Δεν υπάρχει διαφάνεια. Δεν κατηγορώ κανέναν αλλά φοβάμαι ότι δεν θα μάθω την αλήθεια. Φοβάμαι για τα άλλα παιδιά που θα ακολουθήσουν» σημείωσε ο πατέρας του κοριτσιού Μανόλης Παρασκάκηςστην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1.

Προεγχειρητικός έλεγχος

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στο protothema.gr, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, τα αίτια του θανάτου του άτυχου παιδιού μπορεί να κρύβονται στον προεγχειρητικό έλεγχο ή στη διαδικασία της νάρκωσης που υποβλήθηκε. Όπως εξηγούν, ο προεγχειρητικός έλεγχος είναι επιβεβλημένος και πλήρης ακόμη και στις πιο απλές επεμβάσεις ρουτίνας όπως τα κρεατάκια στην παιδική ηλικία, διότι μέσω αυτού εντοπίζονται π.χ. προβλήματα καρδιολογικά ή αλλεργικά ή άλλα από τα οποία θα επηρεαστεί η αντιμετώπιση του ασθενή. Μπορεί π.χ. κάποιο παιδί να έχει παθολογικό υπόβαθρο το οποίο δεν γνωρίζουν οι γονείς του, αλλά μέσα από το σωστό έλεγχο να τεθεί διάγνωση και αντιμετώπιση. Τυχόν τέτοιο εύρημα διαμορφώνει διαφορετικά και τη χορήγηση της νάρκωσης στον ασθενή.

Επίσης, πολύ σημαντική είναι όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση και η διαδικασία της αναισθησίας – η προετοιμασία για τη νάρκωση όπως και η ανάνηψη, το «ξύπνημα» του ασθενή κρύβουν συχνά ιατρικά λάθη όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων. Σε ό,τι αφορά την 4χρονη, η κατάσταση περιπλέκεται και μετά την ανακοπή. Διότι, όπως εξηγούν οι ειδικοί, η ανάταξη έπειτα από μία καρδιακή ανακοπή είναι σημαντική ιατρική πράξη η οποία συσχετίζεται με τις δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί, τον χρόνο στον οποίο αντέδρασαν κ.ο.κ., στοιχεία που επίσης θα προκύψουν από την ολοκλήρωση του ιστολογικού ελέγχου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...

Ουκρανία: Αρθρο-κόλαφος πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ για τους «αέναους πολέμους μας»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων που δικαιολογείται ως...

Γερμανική Κατοχή: Ο «Ποντικοβασίλης» – Κάμποι Κυδωνίας, 7 Μαΐου 1944

Του Μιχαήλ Κατσανεβάκη * Θα δανειστούμε μερικούς στοίχους από το...