Μεταφορά μέρους της βάσης της Σούδας εξετάζει η κυβέρνηση

Κανένα σχόλιο

Η χώρα μας εξετάζει την πιθανότητα να μεταφέρει μέρος των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα με επίκεντρο τη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας, σε άλλο νησί του ανατολικού Αιγαίου, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, η πρόταση, η οποία ακόμη τελεί σε διερευνητικό στάδιο, θα υποβληθεί σε ενδελεχή επεξεργασία από τους αρμόδιους επιτελικούς φορείς του ΥΠΕΘΑ και τα εμπλεκόμενα Γενικά Επιτελεία και εφόσον κριθεί επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα, θα συνοδευτεί από τις θεσμικές διαδικασίες παρουσίασης, διαβούλευσης και κύρωσής της από τη Βουλή των Ελλήνων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος, ειδικότερα, στην πιθανότητα μεταφοράς μέρους των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας σε άλλο νησί του ανατολικού Αιγαίου, σημειώνει ότι είναι μία πρακτική που αφενός δύναται να αποσυμφορήσει το επιχειρησιακό έργο των ανωτέρω βάσεων, αφετέρου, να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

"Sponsored links"

Η έγγραφη απάντηση διαβιβάστηκε από τον κ. Καμμένο στους βουλευτές του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργο Μαρίνο και Σπύρο Τάσσο, οι οποίοι είχαν καταθέσει ερώτηση με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν «ποιος είναι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός της κυβέρνησης που εμπλέκει παραπέρα τη χώρα στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ». Οι βουλευτές του ΚΚΕ είχαν επικαλεστεί δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο συνέδριο του Economist αλλά και απάντηση που έδωσε ερωτηθείς για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελαρίδης.

tvxs.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live