Μετ’ εμποδίων η δίκη της Χρυσής Αυγής: Εκτός από δικηγόρους ψάχνουν και δικαστές

Κανένα σχόλιο

Δεν είναι μόνον οι δικηγόροι, που δεν δέχονται να διοριστούν συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο κενό στη διαδικασία στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, σήμερα Τετάρτη (15/6).

Τουλάχιστον τρεις δικαστές, που είχαν κληρωθεί ως μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου, ζήτησαν την εξαίρεση τους και δύο από αυτούς το πέτυχαν.

Μία εξ αυτών, που αντικαταστάθηκαν από άλλη δικαστή, είναι η Εφέτης Μαρία – Γεωργία Τσιάμη, η οποία έχει κληρωθεί ως τακτικό μέλος της σύνθεσης του Πενταμελούς Εφετείου.

"Sponsored links"

Η δικαστής, που αντικαταστάθηκε από την Εφέτη Μυρτώ Τζεφεράκου, ζήτησε την εξαίρεση της, επειδή το όνομα της είχε εμπλακεί στο θέμα, που ανέκυψε στη διάρκεια της ανάκρισης, μετά τη σύλληψη των τότε βουλευτών της Χρυσής Αυγής, το Σεπτέμβριο του 2013.

Η κ. Τσιάμη ήταν η τότε Προισταμένη του Πρωτοδικείου και φέρεται ότι, εκείνη τη νύχτα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση, μετά από την απόφαση του τότε ανακριτή Νίκου Γεωργουλέα και του εισαγγελέα, να αφήσουν ελεύθερους τους πρώτους εκ των απολογούμενων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και τον Ηλία Κασιδιάρη.

Αντικαταστάθηκε επίσης η Αναπληρώτρια εφέτης Αλκηστις Σιάννου, με την Εφέτη Παγώνα Παναγιώτου.

Μετά από αυτό η σύνθεση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας διαμορφώνεται ως εξής:

  • Πρόεδρος: Σοφία Πανουτσακοπούλου, πρόεδρος εφετών
  • Μέλη: Φωτεινή Παπαντωνοπούλου, Στέφανος-Γρηγόριος Φετζιάν, Mυρτώ Τζεφεράκου, Χριστίνα Ρωμέση, εφέτες
  • Εισαγγελέας: Κυριακή Στεφανάτου, εισαγγελέας Εφετών
  • Αναπληρώτρια πρόεδρος: Φωτεινή Αθανασίου, πρόεδρος εφετών
  • Αναπληρώτρια εφέτης: Παγώνα Παναγιώτου.
  • Αναπληρώτρια εισαγγελέας: Σοφία Πετράκη

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live