13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Με ανοιχτή λαϊκή συνέλευση η πρώτη επαφή της Λαϊκής Ενότητας με τους πολίτες στα Χανιά – Αντρέας Λιοδάκης και Αθηνά Γιαννουλάκη υποψήφιοι βουλευτές;

Ημερομηνία:

Η Λαϊκή Ενότητα στα Χανιά αποφάσισε να έρθει σε μία πρώτη επαφή με τους πολίτες όχι με τον καθιερωμένο τρόπο κάποιας εκδήλωσης όπου μιλούν εκπρόσωποι του κομματικού φορέα και απαντούν σε ερωτήματα αλλά μέσω της διαδικασίας μίας ανοιχτής λαϊκής συνέλευσης. Αυτή η απόφαση δημιούργησε εντύπωση. Όμως οι πολίτες ανταποκρίθηκαν.

Η αίθουσα του καφέ “Κήπος” ήταν γεμάτη. Κυρίως με νέους ανθρώπους που συμμετείχαν σε έναν ανοιχτό διάλογο έκφρασης θέσεων για το σημερινό γίγνεσθαι στην Ελλάδα των μνημονίων αλλά και για την προοπτική του εγχειρήματος της Λαϊκής Ενότητας.

Στη συνέλευση συμμετείχαν πολλά πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πρώην μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΔΗΜΑΡ.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και δύο πρώην υποψήφιοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα Χανιά, ο Κώστας Γύπαρης και ο Παντελής Καπαρουδάκης. Επισήμαναν πάντως ότι συμμετέχουν ως απλοί πολίτες οι οποίοι στέκονται απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές.

DSCF5004edited

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 όμως συνέχιζε για αρκετές ώρες και είναι χαρακτηριστικό ότι στις 10.30 το βράδυ οι πολίτες συνέχιζαν να εκφράζουν τις θέσεις τους.

Αύριο η διαδικασία θα επαναληφθεί, στις 8 ξανά το βράδυ, αυτή όμως τη φορά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων. Εκεί θα αποφασιστεί ποια θα είναι η λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχει στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη.

DSCF5010edited

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αν και από το Ηράκλειο και από τον Μιχάλη Κριτσωτάκη είχε γνωστοποιηθεί ότι ο Γ. Ρωμανιάς θα είναι υποψήφιος στα Χανιά με τη Λαϊκή Ενότητα, έχουν υπάρξει αντιδράσεις από μέλη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος.

DSCF5007edited

Να σημειώσουμε τέλος ότι στα ονόματα που έχουν ακουστεί ότι θα είναι υποψήφιοι στο νομό Χανίων είναι η πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων Αντρέας Λιοδάκης. Και οι δύο ήταν παρόντες σε αυτή την πρώτη εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο κατά τη διάρκεια της ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...