10.8 C
Chania
Wednesday, February 21, 2024

Με Δ. Ανθούση και Αλ. Μαρινάκη η εκδήλωση του ΚΚΕ στον Αλικιανό

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου, η σύσκεψη που οργάνωσε στον Αλικιανό η Κομματική Οργάνωση Ορεινής Κυδωνίας του ΚΚΕ , με ομιλητές τους υποψηφίους Βουλευτές του ΚΚΕ Δημήτρη Ανθούση και Αλέκο Μαρινάκη.

Ο Δημήτρης Ανθούσης στην ομιλία του κάλεσε τους κατοίκους του Αλικιανού και των γύρω χωριών με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα να ενισχύσουν το ΚΚΕ στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Τόνισε ότι στις προηγούμενες εκλογές έγινε ένα βήμα με την ενίσχυση του ΚΚΕ και στα Χανιά και την εκλογή κομμουνιστή Βουλευτή στον Νομό Χανίων μετά από δεκαετίες. Το βήμα αυτό μπορεί να αποτελέσει την αρχή και για τα επόμενα, με την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Όπως σημείωσε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά, οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα τους. Αυτό που αποδείχτηκε το προηγούμενο διάστημα είναι ότι μόνο ο λαός οργανώθηκε, διεκδίκησε, έβαλε στο προσκήνιο τις ανάγκες του, μπόρεσε και έβαλε φρένο σε μια αντιλαϊκή πολιτική που ακολούθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον Δήμο Πλατανιά είναι το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, 4 χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2019 , δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί στο ακέραιο, οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι περιουσίες των κατοίκων.Ακόμη και σήμερα βρίσκονται κυριολεκτικάξεκρέμαστες οικογένειες που το σπίτι τους χαρακτηρίστηκε «κίτρινο», επισκευάσιμο, αφούη αίτηση για χορήγηση στεγαστικής συνδρομής μπορεί να υποβληθεί μετά τηνολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης των κατολισθήσεων. Έργα για τα οποία δενυπάρχει ούτε καν σχεδιασμός. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση την λύση μπορεί να φέρει μόνο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός, με ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό του.

Ο Αλέκος Μαρινάκης, υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το ΚΚΕ, στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έκανε το ΚΚΕ στην Βουλή, στους Δήμους, στην Περιφέρεια για δεκάδες ζητήματα που απασχολούσαν τον Χανιώτικο λαό. Ταυτόχρονα πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο, απέναντι σε μια πολιτική που στα βασικά και στα στρατηγικά συμφωνούν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν. Αυτό αποδείχτηκε και από το προηγούμενο διάστημα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% των νομοσχεδίων της Ν.Δ, ενώ το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε αντίστοιχα το 70%.

Η κοινή τους πολιτική αναλύεται από την Εαρινή έκθεση της Κομισιόν , όπου περιγράφει το κοινό τους πρόγραμμα που είναι οι χιλιάδες πλειστηριασμοί, το πάγωμα μισθών, η παραπέρα εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας, του Νερού.

Τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής τους επιβεβαιώνονται τόσο από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τον θάνατο δύο γυναικών στην Κω και στην Νέα Μάκρη λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων, όσο και από τις κυνικές δηλώσεις υποψήφιου Βουλευτή της Ν.Δ ότι πρέπει να γίνεται διαλογή καρκινοπαθών στα Νοσοκομεία, με όρους κόστους-οφέλους. Ειδικά για το ζήτημα της εμπορευματοποίησης του Νερού, ο λαός των Χανίων και ειδικά της Υπαίθρου έχει πείρα από την πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά. Ο Νομός Χανίων υστερεί σε βασικά έργα διαχείρισης του υδατικού δυναμικού, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες σε πόσιμο και αρδεύσιμο νερό, μολονότι συγκαταλέγεται στις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά βροχόπτωσης στην Ελλάδα.Τα απαραίτητα έργα υποδομής είτε καθυστερούν, είτε δεν έχουν σχεδιαστεί καν, είτε δεν λειτουργούν αποδοτικά, με αποτέλεσμα εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού να χάνονται στην θάλασσα, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ύδρευση και την άδρευση ολόκληρων περιοχών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το φράγμα Βαλσαμιώτη. Το συγκεκριμένο έργο σχεδιάστηκε το 1995, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2005, με αρχικό προϋπολογισμό 23 εκατομμύρια ευρώ, και ολοκληρώθηκε εν τέλει με κόστος πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ. Αφού εγκαινιάστηκε , παρουσιάστηκε πρόβλημα και λειτουργεί με το 1/8 της χωρητικότητάς του. Είκοσι χρόνια μετά το αστικό κράτος που είναι πολύ αποτελεσματικό όταν είναι να προχωρήσει σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, να προστατεύσει τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, εμφανίζεται ανίκανο να ολοκληρώσει ένα έργο,που είναι σε όφελος των λαϊκών αναγκών. Αντίστοιχη είναι άλλωστε η κατάσταση με τις λιμνοδεξαμενές της Χρυσοσκαλίτισσας και την Αγίων Θεοδώρων.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του , ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τον λαό της περιοχής, να στηρίξουν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ γιατί την επόμενη μέρα θα είναι η μοναδική δύναμη που θα βάζει στην Βουλή την φωνή του λαού , αλλά ταυτόχρονα θα πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης απέναντι στην βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσει η επόμενη κυβέρνηση, με την ανοχή της όποιας «αξιωματικής συμπολίτευσης».

Στο τέλος των ομιλιών οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την ταινία: “Ακόμα και η Βροχή», που αναφέρεται στον αγώνα των κατοίκων της Βολιβίας απέναντι στην προσπάθεια των πολυεθνικών να ιδιωτικοποιήσουν το νερό της περιοχής.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στον Νομό Χανίων, την Κυριακή 18 Ιουνίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ