Με επιτυχία η Φεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Καστέλι Κισσάμου

Κανένα σχόλιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/8 στο Καστέλι Κισσάμου η φεστιβαλική εκδήλωση του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που είχε σαν κεντρικό θέμα την θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά  και  σύνθημα “Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις,πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά”.

Με ενδιαφέρον συμμετείχαν οι μαθητές των σχολείων της περιοχής στο παιχνίδι άκου τί είπαν οι νέοι για τα ναρκωτικά. Το παιχνίδι βασίστηκε σε ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν από την νεολαία της περιοχής της Κισσάμου τις προηγούμενες μέρες. Στη συζήτηση που έγινε αναπτύχθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά. Παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που αναδεικνύονται και μέσα από την μπροσούρα που εξέδωσε πέρυσι το τμήμα κατά των ναρκωτικών της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Αντρέας Ανδρονικάκης,στέλεχος της ΚΝΕ ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων:

"Sponsored links"

Το φετινό σύνθημα του φεστιβάλ: «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή! Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία!» έχει συμπυκνωμένα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν έναν επαναστάτη νέο σήμερα. Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή! Αυτά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η επαναστατική νεολαία του ΚΚΕ, για να ανταπεξέλθει στον μεγάλο σκοπό της επαναστατικής αλλαγής της κοινωνίας, είναι τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε κάθε παιδί της εργατικής τάξης, για να προβεί μπροστά μας η Ιστορία, όπως έγραφε πολύ γλαφυρά ο Τούρκος κομμουνιστής ποιητής Ναζίμ Χικμέτ. Το 42ο  Φεστιβάλ μπορεί και πρέπει να είναι μια μεγάλη απάντηση των παιδιών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα, τα όνειρα και το μέλλον τους, από την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της αστικής τάξης, γι’αυτό και επιλέξαμε το φετινό θέμα της φεστιβαλικής μας εκδήλωσης στο Καστέλι να είναι «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις – Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά»………..

Για δεκαετίες προσπαθούν με όλα τα μέσα τα κόμματα εξουσίας να νομιμοποιήσουν την χρήση των ναρκωτικών, το διαχωρισμό τους σε «μαλακά – σκληρά », ιδιαίτερα του χασίς, κάτι που δεν πέρασε ως τώρα, μπροστά στην αγωνιστική αντίσταση του λαϊκού κινήματος.Ταυτόχρονα, και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, τα ναρκωτικά αποτελούν τεράστια οικονομική επιχείρηση. Στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας, παρ’ όλο που δεν είναι νόμιμα, μιλάμε για κέρδη 500δις δολάρια το χρόνο.  Η θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι η μόνη προοδευτική και ριζοσπαστική, γιατί έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, τις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του και όχι σαν μονάδα που πρέπει να επιβιώσει στη ζούγκλα του ανταγωνισμού. Γιατί δε δεχόμαστε ότι πρέπει να “συνηθίζουμε” στο πρόβλημα των ναρκωτικών σαν κάτι φυσικό, αλλά πρέπει να παλέψουμε ενάντια στις αιτίες που το γεννούν και το συντηρούν. Με τη νεολαία πρωταγωνιστή στον αγώνα και όχι στη φυγή!

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κρητικό γλέντι από τους Κ.Παχάκη και κ.Λυβιάκη ενώ το ραντεβού των παρευρισκομένων ανανεώθηκε για τις εκδηλώσεις του κεντρικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή στο Ν.Χανίων στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στις 9-10 Σεπτέμβρη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live