15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Με νέο app η είσοδος εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους μαγαζιών: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για smartphone

Ημερομηνία:

Μόνο το ονοματεπώνυμο θα φαίνεται στο νέο app για είσοδο σε χώρους εστίασης. Ούτε ΑΜΚΑ, ούτε ΑΦΜ, “ούτε το μαγαζί που πήγες ούτε η μέρα που πήγες” δεν θα αποθηκεύονται. Τηρείται η νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μέχρι κεραίας, τόσο που “μια κυρία μπορεί να επικαλεστεί και άλλη ηλικία, αν θέλει!” μας εξηγούν.

Η ανάπτυξη της εφαρμογής για κάθε smartphone μέσω της οποίας θα ελέγχονται τα πιστοποιητικά κάθε υποψήφιου πελάτη στα μαγαζιά (εσωτερικούς χώρους) που θα λειτουργήσουν στο εξής είτε μόνο για εμβολιασμένους είτε ως μεικτοί χώροι (εμβολιασμένοι/νοσήσαντες και με rapid test ή PCR).

«Εργαστήκαμε μια βδομάδα για την εφαρμογή κι είμαστε στην τελική ευθεία» μάς λέει πηγή του υπουργείου.

«Στις 15 του μήνα (Ιουλίου) θα είμαστε πανέτοιμοι, γιατί στις 16 θα πρέπει να λειτουργούν μέσω αυτής της εφαρμογής τα μαγαζιά».

«Είναι φοβερά εύκολο, εύχρηστο. Με μια κίνηση θα μπορεί ο καθένας χωρίς κόπο, χωρίς ειδική εξοικείωση με την τεχνολογία, να το κατεβάζει δείχνοντας απλώς ένα πιστοποιητικό. Αυτομάτως θα ανάβει πράσινο χρώμα αν είναι εμβολιασμένος, κίτρινο αν έχει αρνητικό τεστ, κόκκινο για τους ανεμβολίαστους» μας εξηγεί η πηγή, υπογραμμίζοντάς μας την τεράστια προσοχή που δόθηκε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Μόνο το ονοματεπώνυμο θα φαίνεται. Τίποτα άλλο» μας διαβεβαιώνει η πηγή. «Ούτε ΑΜΚΑ, ούτε ΑΦΜ, ούτε το μαγαζί που πήγες ούτε η μέρα που πήγε δεν θα αποθηκεύονται κάπου. Τηρείται η νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μέχρι κεραίας, τόσο που μια κυρία μπορεί να επικαλεστεί και άλλη ηλικία, αν θέλει!»

Αποκλειστικά για την εστίαση η νέα εφαρμογή

Η νέα εφαρμογή έγινε αποκλειστικά για τα μαγαζιά, καθώς διαψεύδει η ίδια πηγή τη διαρροή ότι από τις 15 Ιουλίου το νέο app θα χρησιμοποιείται και για τον έλεγχο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας.

«Το τι θα γίνει στα πλοία το επεξεργάζεται αυτή την ώρα το υπουργείο Ναυτιλίας» διευκρινίζει. Κάτι που μας επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος του υπουργείου Ναυτιλίας, αντιπλοίαρχος Νίκος Κοκκάλης:

«Εμείς θα κινηθούμε από σήμερα χωρίς app με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, που ανακοινώθηκαν. Δεν αξιοποιούμε τη νέα εφαρμογή για τα μαγαζιά ούτε όμως επεξεργαζόμαστε μια νέα εφαρμογή ειδικά για τους ταξιδιώτες» μας επιβεβαιώνει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...