23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Με σταυρούς, εικονίσματα της Παναγιάς και ελληνικές σημαίες οι αντιεμβολιαστές στους δρόμους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Μεγάλες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο. Συγκέντρωση ανακοινώθηκε και για τα Χανια.

Μεταξύ των συνθημάτων και το “Κάτω η Χούντα του Μητσοτάκη”.

Πλήθος κόσμου ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (14/07) στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο πραγματοποιώντας διαδηλώσεις για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ως προς τον εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελμάτων, κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, κρατώντας ελληνικές σημαίες, σταυρούς και πλακάτ, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της υποχρεωτικής εφαρμογής του προγράμματος “Ελευθερία” σε επαγγελματικούς κλάδους, και του κοινωνικού διαχωρισμού αλλά και των εμβολίων.

“Δεν κάνουμε μπόλι”, “πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από εδώ”, ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούγονταν από μέρος των διαδηλωτών, ενώ κάποια στιγμή φώναζαν “παραιτήσου” έξω από τη Βουλή, απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό και “Κάτω η Χούντα του Μητσοτάκη”

Μάλιστα, εκτός από τα συνθήματα κατά των εμβολίων, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν τον “Εθνικό Ύμνο”, ενώ έψελναν το “Χριστός Ανέστη”. Αντιστοίχως, στη Θεσσαλονίκη τραγούδησαν το “Μακεδονία Ξακουστή”.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, υπήρξαν και αρκετοί διαδηλωτές που τάχθηκαν εναντίον του εμβολίου γενικότερα και όχι μόνο κατά των μέτρων για την υποχρεωτικότητα.

Οι διαδηλωτές έθεσαν επισήμως στο κάλεσμά τους το ζήτημα της συνταγματικότητας των υποχρεωτικών εμβολιασμών και της ελεύθερης επιλογής.

Αξίζει να σημειωθεί, πως παρά την αύξηση των κρουσμάτων και των κινδύνων της μετάλλαξης Δέλτα, οι συγκεντρωμένοι συνωστίζονταν και ελάχιστοι από αυτούς φορούσαν μάσκα. Τα πλάνα είναι ενδεικτικά και αποκαρδιωτικά.

"google ad"

Η συγκέντρωση οργανώνεται από το σχήμα «Κίνημα Ελεύθεροι Ξανά» του Φαίδωνα Βοβόλη, που όπως αναφέρεται στην αφίσα του καλέσματος, είναι «ο μαχητικός καθηγητής Ιατρικής» και «ο μοναδικός Έλληνας με πολιτικές αξιώσεις, που καλεί τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους απέναντι σε αυτή την υγειονομική χούντα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Την ίδια στιγμή, παρόμοιες συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών παραγματοποιήθηκαν στην Ομόνοια της Αττικής, αλλά και σε άλλες πόλεις όπως στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και στο Ηράκλειο.

Πορεία κατά των εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη

Πορεία κατά του εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (14/07) σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το ThessToday.gr.

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στον Λευκό Πύργο αντιδρώντας στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, αλλά και στα περιοριστικά μέτρα, ενώ κρατούν ελληνικές σημαίες, και φωνάζουν συνθήματα που μεταξύ άλλων αναφέρουν “δεν θα περάσει ο φασισμός”, “κάτω η χούντα του Μητσοτάκη”.

Σημειώνεται πως στην πορεία δεν τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, ενώ κανένας δεν φοράει μάσκα προστασίας.

 

Συγκέντρωση στην Πάτρα

Συγκέντρωση πολιτών που διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του TheBest.gr η συγκέντρωση είναι ιδιαιτέρως μαζική και συμμετέχουν πάνω από 500-600 άτομα.

Στην συγκέντρωση συμμετέχουν υγειονομικοί και από τα τρία Νοσοκομεία της Πάτρας καθώς και ορισμένοι εμβολιασμένοι οι οποίοι επίσης αντιτίθενται στο να καταστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός και να μπαίνουν οι συνάδελφοί τους σε άδεια άνευ αποδοχών. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και καταστηματάρχες της πόλης.

Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην Πάτρα
Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην Πάτρα  THEBEST.GR
Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην Πάτρα
Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην Πάτρα  THEBEST.GR

Διαδήλωση και στην Κρήτη

Αρκετός είναι ο κόσμος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Cretalive.gr, που ανταποκρίθηκε στο διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ενάντια στους εμβολιασμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέριξ της πλατείας, βρίσκονται διακριτικά αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην Κρήτη
Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην Κρήτη  CRETALIVE.GR
Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην Κρήτη
Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην Κρήτη  CRETALIVE.GR

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...