16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Με χρηματοδότηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Χρυσοσκαλίτισσας

Ημερομηνία:

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο είχε την Δευτέρα 5/7/2021 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ. στην Αγυιά Χανίων.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η υπογραφή της σύμβασης που αφορά την «Αποκατάσταση και βελτίωση διαμορφώσεων περιβάλλοντα χώρου της Ιεράς Μονής Χρυσοσκαλίτισσας και του Παρθενώνα και Τοποθέτηση Η/Μ εγκαταστάσεων στο κτίριο του Παρθενώνα».

Στο επίκεντρο της παρέμβασης βρίσκεται ο αειφόρος τουρισμός με την υπογραφείσα σύμβαση να προβλέπει την ανάπλαση, αποκατάσταση και ανάδειξη της Ιεράς Μονης Χρυσοσκαλίτισσας. Στόχος της προσπάθειας αυτής – για το σύνολο των εμπλεκόμενων πλευρών – είναι η προστασία, ανάπτυξη και προβολή της πολιτιστικής και φυσικής της κληρονομίας αλλά και η κατ’ επέκταση αύξηση του προβλεπόμενου αριθμού των επισκεπτών της.

«Έχουμε την χαρά να συμβάλουμε στην προσπάθεια αναβάθμισης της Ιεράς Μονής Χρυσοσκαλίτισσας της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου. Πρόκειται για μια προσπάθεια, στην οποία ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης προσφέρει τις υπηρεσίες, το προσωπικό και την τεχνογνωσία του, ως Φορέας Υλοποίησης του. Η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και παρεμβάσεις όπως η συγκεκριμένη ανοίγουν το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση, με σκοπό την ενδυνάμωση συνολικά του τουριστικού προϊόντος στην Κρήτη», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...