Μητσοτάκης από το Ηράκλειο: Με την “αδάμαστη φλόγα” του Καζαντζάκη κάλεσε σε στήριξη για “γαλάζια Κρήτη” – Να γίνει η Κρήτη, πόλος έλξης φοιτητών

Κανένα σχόλιο

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε από το βήμα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου περιγράφοντας πεπραγμένα αλλά και σχεδιασμούς, στη Βουλή εξελισσόταν η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

“Ο κ. Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας τους με την πρόταση δυσπιστίας” – είπε για το θέμα ο Κ.Μητσοτάκης, στον επίλογο της ομιλίας του στο Ηράκλειο, σημειώνοντας ότι η πρόταση δυσπιστίας “θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό”.

Από το βήμα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε όχι μόνο στα πεπραγμένα της κυβέρνησης που οδεύει προς την ολοκλήρωση της θητείας της αλλά και στο σχεδιασμό για την Κρήτη του 2030 στην Ελλάδα του 2030. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε σε συστράτευση στις επόμενες εκλογές προκειμένου η ΝΔ να λάβει το “εισιτήριο” για μια δεύτερη θητεία και η Κρήτη να γίνει γαλάζια, απ’άκρη σ’άκρη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Sponsored links"

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα του ΠΣΚΗ – “Η Κρήτη απ’άκρη σ’ακρη να γίνει γαλάζια!”

Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πρωθυπουργός έφτασε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, όπου είχε ήδη απο ώρα συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει την ομιλία.

Τον Πρωθυπουργό προλόγισε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Βαγγέλης Καρκανάκης, ευχαριστώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για όσα έχει κάνει για την παράταξη αλλά και για τη χώρα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. “Ό,τι είπατε, το κάνατε”, είπε ο κ.Καρκανάκης, σημειώνοντας πως χάρη στη σταθερότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, την αλήθεια και την αξιοπιστία, τα στελέχη της ΝΔ μπορούν να κοιτούν τον κόσμο στα μάτια.

Υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα στο ΠΣΚΗ, αλλά και όσων … δε χώρεσαν κι έμειναν απέξω, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, “προβλέποντας” ότι την επόμενη φορά “θα χρειαστούμε πολύ μεγαλύτερο χώρο”. Ο ίδιος είπε ότι, όσα χρονια πραγματοποιεί πολιτικές συγκεντρώσεις στην Κρήτη, τέτοια συγκέντρωση δεν είδε ξανά.

“Κάθε φορά που συναντιόμαστε στον τόπο μου, παίρνω νέα δύναμη από τον ενθουσιασμό σας. Αυτό που βλέπω με πείθει, ότι ο στόχος μας είναι κοντά. Η Κρήτη απ’άκρη σ’ακρη να γίνει γαλάζια! Δεν το πετύχαμε την προηγούμενη φορά, θα το πετύχουμε τώρα!” – ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας: “Με την κοινωνία ενωμένη και τους πολίτες απαλλαγμένους από βάρη που δεν τους άνηκαν και υπερήφανους σε μία πατρίδα ισχυρή και δημιουργική όσο ποτέ. Ζητούμενο στις εκλογές του 2019 ήταν η σταθεροποίηση και η ανάταξη. Τώρα γίνεται ήδη πράξη η σταθερότητα και η διαρκής ανάπτυξη”.

Ο ίδιος σημείωσε: “Καθώς κλείνει η πρώτη κυβερνητική μας θητεία με τα αποτελέσματά της να γίνονται διαβατήριο για τη δεύτερη. Είχα πει ότι θα μειώσουμε τους φόρους και μειώσαμε παραπάνω από 50 φόρους και εισφορές. Είχα υποσχεθεί περισσότερες δουλειές και επενδύσεις και δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Είχα υποσχεθεί μια πατρίδα πιο ισχυρή και την έχουμε με τα ραφάλ, τα βάιμπερ, τις μπελαρά και τις συμμαχίες μας. Μέσα από το ψηφιακό κράτος έχουμε ήδη διεκπεραιώσει 1,2 δις αυτόματες συναλλαγές, αντί για την ταλαιπωρία στις ουρές.

“Αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος που σας υποσχέθηκα και την υλοποιούμε. Μία Ελλάδα στην οποία τα αυτονόητα δεν είναι ζητούμενα, με συντάξεις που εκδίδονται επιτέλους στην ώρα τους, με νηπιαγωγεία από τα 4, με πρότυπα σχολεία και επαγγελματικά λύκεια, με πανεπιστήμια που ανήκουν στους φοιτητές και όχι στους μπαχαλάκηδες καταληψίες. Μετά από 42 μήνες μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω, ναι, το είπαμε και το κάναμε” – είπε ο Πρωθυπουργός, απαριθμώντας πεπραγμένα της κυβέρνησης, εν μέσω διαδοχικών κρίσεων, αρχής γενομένης με την κρίση του Μεταναστευτικού στις 6 μήνες από την ανάληψη της εξουσίας. Ακολούθησε η πανδημία του κορωνοϊού και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και η έκρηξη τιμών, σε συνδυασμό με την εχθρικότητα της γείτονος Τουρκίας. “Η Οικονομία και η Κοινωνία έμειναν όρθιες, χάρη σε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα στήριξης άνω των 50 δισ. ευρώ. Το γνωρίζουν οι επιχειρηματίες που πήραν επιστρεπτέα προκαταβολή, οι ευάλωτες συμπολίτες μας. Θα ήταν βολικό άλλοθι να κρυφτεί κάποιος πίσω από τα αλλεπάλληλα εμπόδια που λύγισαν και τα πιο ισχυρά κράτη. Την ώρα που κάναμε τις δυσκολίες ευκαιρίες, δεν ξεφύγαμε γραμμή από όσα υποσχεθήκαμε. Είναι κάτι το οποίο όλοι οι Έλληνες μας το αναγνωρίζουν.” – ανέφερε ο ίδιος.

Μητσοτάκης ομιλία Ηράκλειο ΠΣΚΗ

“Σφυρηλατήσαμε ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τον πολίτη”

"Sponsored links"

“Από αυτό τον απολογισμό δε λείπουν ούτε λάθη, ούτε αστοχίες. Όμως μόνο εντοπίζεις πώς έσφαλες, μπορείς να μετουσιώσεις τις αδυναμίες, σε θετικές εμπειρίες. Κι αυτό σημαίνει να σφυρηλατήσεις τελικά ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τον πολίτη” – είπε ο Κ.Μητσοτάκης.

“Είναι σημαντικό να ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε και να αναλογιζόμαστε όμως από που ξεκινήσαμε” – ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας στοιχεία οικονομίας:

  • υψηλό ρυθμό ανάπτυξης – από τους υψηλότερους στην Ευρώπη,
  • σημαντική μείωση χρέους,
  • λειτουργία εκτός εποπτείας
  • ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών
  • πτώση της ανεργίας στο 11,4% (εκτιμώντας ότι σύντομα θα κινείται σε μονοψήφια ποσοστά)

“Βρισκόμαστε ένα σκαλί από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. ” – σημείωσε ο Πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι αυτόματα θα πέσει το κόστος δανεισμού, επισημαίνοντας ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο ατομικός προϋπολογισμός.

“Εσείς ξέρετε καλύτερα ότι όλοι οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους, χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και χαμηλότερες εισφορές. Η εισφορά αλληλεγγύης καταργήθηκε. Σε ορισμένες παρεμβάσεις μας πήγαμε πέρα και πάνω από το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Στο τέλος του μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν, όσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά, για πρώτη φορά καλύτερες αποδοχές ύστερα από 12 χρόνια. Την 1η Απριλίου, θα έχουμε την 3η σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού και δεν θα είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιλογής μας. Να αυξάνουμε το δημόσιο πλούτο και να επιστρέφει στον πολίτη” – ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ – “Δε λύσαμε όλα τα προβλήματα”

Δεν λέω ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα του ΕΣΥ, όμως εδώ στην Κρήτη ξέρετε ότι έχουμε υποδεχθεί 1893 νέους επαγγελματίες υγείας και σύντομα θα έρθουν καινούργιοι νοσηλευτές. Μόνο στην Κρήτη ήρθαν ως μόνιμο προσωπικό 2689 δάσκαλοι και καθηγητές.

Αντιγράφει το “Καλάθι του νοικοκυριού” … ο Μακρόν

Αναφερόμενος στα καθημερινά προβλήματα και τους άλυτους γρίφους για τον οικογενειακό προύπολογισμό, ο Κ.Μητσοτάκης αναγνώρισε πως “το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι άλλο από την ακρίβεια, το εισαγόμενο κύμα που πολιορκεί τα οικονομικά κάθε νοικοκυριού. Αρκετοί συμπολίτες μας δυσκολεύονται. Απέναντι σε αυτή την απειλή έχουμε υψώσει και θα εξακολουθήσουμε να υψώνουμε όλο και πιο πολλά αναχώματα. Πιστεύω ότι και ο πιο κακόπιστος δεν μπορεί να μη παραδεχθεί ότι αντισταθμίσαμε τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, αποφύγαμε τα χειρότερα”.

Ο ίδιος πρόσθεσε: Οι παραγωγοί ενέργειας και τα υπερκέρδη τους χρηματοδότησαν τις επιδοτήσεις. Ξέρουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στα τρόφιμα. Το καλάθι του νοικοκυριού είναι σημαντικό εργαλείο. Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί το καλάθι του νοικοκυριού και ο Πρόεδρος Μακρόν στη Γαλλία ετοιμάζεται να το αντιγράψει και να κάνει το ίδιο. Το Φεβρουάριο έρχεται το market pass. Θα απορροφήσουμε πρακτικά πλήρως τις αυξήσεις του πληθωρισμού στα βασικά είδη ανάγκης.

Ούτε μπορώ, ούτε και θέλω να ωραιοποιήσω τα πράγματα. Για την ακρίβεια και αγωνιούμε, και προσπαθούμε και αντιδρούμε. Τα στοχευμενα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν.

Εθνική Άμυνα: Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ

“Ξεχωριστή σημασία έχει η άμυνα της πατρίδας μας. Χωρίς εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει οικονομική ευημερία. Θα επαναλάβω αυτό που είπα στην Τανάγρα ξεπροβοδίζοντας το πέμπτο f16 viber. Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ. Και όσοι εύκολα διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφτούν μια νύχτα ξαφνικά ας ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα ξαφνικά και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που επικαλούνται μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του” – είπε ο Κ.Μητσοτάκης προκαλώντας το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στην αίθουσα.

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε, αναφερόμενος στον εχθρικό γείτονα: “Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο. Όμως η πατρίδα μας είναι ανοικτή στη νομιμότητα, στη λογική, στις σχέσεις καλής γειτονίας, στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας. Στο διεθνές δίκαιο στηρίξαμε την αμυντική μας συμπαράταξη με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Πριν 2 εβδομάδες είχα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη. Σήμερα για πρώτη φορά μετά από 10ετιες η Ελλάδα αξιοποιεί τον ενεργειακό πλούτο του βυθού της. Είναι μια απάντηση σε όσους μας έλεγαν πως δεν υπάρχουν λέει θαλάσσια σύνορα. Σήμερα μας λένε ξεδιάντροπα πως ο φράχτης παραβιάζει λέει τη διεθνή νομιμότητα. Είναι οι ίδιοι που ακόμα δεν ζήτησαν συγνώμη που δυσφήμησαν τη πατρίδα με δήθεν θύματα, τη μικρή Μαρία, όλα ψέματα. Είναι δυστυχώς οι ίδιες θλιβερές εξαιρέσεις που έχουν καταψηφίσει τους εθνικούς μας εξοπλισμούς”.

πσκη ομιλία μητσοτάκης ηρακλειο

“Στον ΒΟΑΚ δεν παραλάβαμε απολύτως τίποτα παρά μόνο ένα σχέδιο στο χάρτη”

Ο πρωθυπουργός, που το πρωί της Τετάρτης επισκέφθηκε το εργοτάξιο του ΒΟΑΚ, έκανε λόγο για ένα δρόμο “του οποίου τη σημασία δεν μπορώ να υπερτιμήσω. Όλοι ξέρετε τις τραγωδίες που ζούμε. Ο ΒΟΑΚ είναι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος που κατασκευάζεται στην Ευρώπη”.

Μιλώντας για τις λεπτομέρειες του έργου, είπε: “Το αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι το μεγαλύτερο εργοτάξιο στη χώρα μας. Οι εργασίες φτάνουν ήδη στο 20% και παράλληλα προχωρούν οι μελέτες για την αξιοποίηση του υφιστάμενου αεροδρομίου. Δεν θα επαναληφθεί αυτό που έγινε με το Ελληνικό. Τη στιγμή που το αεροδρόμιο θα φύγει θα ξεκινήσει και η αξιοποίηση των 3000 στρεμμάτων.

Θα ήθελα κι εγώ να είχαμε τρέξει περισσότερο, αλλά και για τα δύο πιάσαμε το νήμα από πολύ πίσω. Στον ΒΟΑΚ δεν παραλάβαμε απολύτως τίποτα παρά μόνο ένα σχέδιο στο χάρτη.

Τώρα η υλοποίηση έχει ξεκινήσει. Ένα μεγάλο κομμάτι της χρηματοδότησης είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης”.

Να γίνει η Κρήτη, πόλος έλξης φοιτητών

“Η Κρήτη έχει τη δυνατότητα να γίνει πόλος προσέλκυσης φοιτητών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από ολόκληρο τον κόσμο. Αν το πέτυχε η Κύπρος, γιατί να μην μπορεί να το πετύχει η Κρήτη στα δημόσια πανεπιστήμιά μας” – ανέφερε ο Πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας το υπαρκτό πρόβλημα στέγασης των φοιτητών. Ως απάντηση στο πρόβλημα αυτό ανακοίνωσε “255 εκ. για να κατασκευαστούν δύο νέες φοιτητικές εστίες στα Χανιά και το Ηράκλειο. Επίσης 8 νέα σχολεία και σχεδόν 100 εκ θα κατευθυνθούν στο Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας”.

Αναφέρθηκε επίσης στην Κρήτη του 2030, όπως την οραματίζεται ο ίδιος: “Δυο μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, πολλές δράσεις πολιτισμού, το νέο μουσείο στα Χανιά είναι κόσμημα, ανάπλαση της Φαιστού. Έδωσα μόνο λίγα ψήγματα του συνολικού σχεδίου. Είναι ένας οδικός χάρτης της Κρήτης του 2030 στην Ελλάδα του 2030”.

Το τριπλό στοίχημα της δεύτερης θητείας

“Η Ελλάδα αλλάζει και η Κρήτη αλλάζει. Αν η δέσμευση της πρώτη κυβερνητικής μας θητείας ήταν λιγότεροι φόροι, το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης θα είναι καλύτεροι μισθοί, η αξιοπρεπής υγεία και η φροντίδα της νέας γενιάς – είπε ο Κ.Μητσοτάκης και προανήγγειλε ως την 1.1.2024 την αναμόρφωση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων. “Θέλουμε ο ιδιωτικός τομέας να έχει πρόσθετα κίνητρα. Δεν γίνεται να ευημερούν οι επιχειρηματίες και να μην ευημερούν οι εργαζόμενοι” – είπε χαρακτηριστικά.

Πρόληψη του καρκίνου του μαστού – Πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”

Αναφερόμενος στις προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, ο Πρωθυπουργός είπε: “Είχα εξαγγείλει πριν από ένα χρόνο με αφορμή τον τραγικό θάνατο της Φ. Γεννηματά ένα πρόγραμμα που φέρει το όνομά της για προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. 75.000 έχουν κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας. Σε παραπάνω από 4500 εντοπίστηκαν ευρήματα. 125 γυναίκες στο νησί μας βρέθηκαν. Δεν τον γνώριζαν και τώρα μπορεί αυτή η ασθένεια να αντιμετωπιστεί σε πρόωρο στάδιο με πολύ καλή πρόγνωση. Έτσι σώζουμε ζωές. Αυτά κάνουν όλα τα σοβαρά προηγμένα κράτη”.

Πρόσθεσε επίσης, για το πρόγραμμα στέγασης των νέων: “Μετά από μεγάλη δουλειά έχουμε ψηφίσει πια το πρόγραμμα «Σπίτι μου» για τους νέους. Καθιερώνουμε ευνοϊκό δανεισμό ώστε ένας νέος να μπορεί να αποκτήσει σπίτι αποπληρώνοντας το κεφάλαιο με τα ίδια χρήματα που θα έδινε σε ενοίκιο. Σας δίνουμε κίνητρα για να μπορέσετε να ανακαινίσετε σπίτια τα οποία είναι κλειστά”.

πσκη ομιλία μητσοτάκης ηρακλειο

“Εμπρός στον αγώνα για μια δεύτερη εντολή στην πρόοδο και την προκοπή”

“Ο πατριωτισμός της ευθύνης και ο εκσυγχρονισμός της προόδου γίνεται το μήνυμά μας. Θα συναντηθούμε με όλους χωρίς διακρίσεις” – είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Πρώτος για τις φιλελεύθερες ιδέες μίλησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και δεν έχουν όριο προς τα πάνω. Είναι ιδέες που εκφράζει η μεγάλη μας παράταξη , η ΝΔ. Βαδίζουμε προς τις κάλπες με τον ενθουσιασμό που προκύπτει από το έργο μας” – είπε ο ίδιος.

Παραπέμποντας επίσης στο σπουδαίο Κρητικό στοχαστή, Νίκο Καζαντζάκη, απηύθυνε κάλεσμα για εκλογική στήριξη της ΝΔ στις κάλπες, λέγοντας: “Υπάρχει εδώ στην Κρήτη, μια αδάμαστη φλόγα, ας την πούμε ψυχή. Περηφάνια, πείσμα, παλικαριά; Δύσκολο να την ορίσεις. Όλα αυτά μαζί. Σε αυτή την αδάμαστη φλόγα που λέγεται κρητική ψυχή απευθύνομαι ζητώντας τη να απλωθεί σε όλη τη χώρα. Εμπρός στον αγώνα για μια δεύτερη εντολή στην πρόοδο και την προκοπή”.

“Ο κ. Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας τους με την πρόταση δυσπιστίας”

Μιλώντας προεκλογικά, ο Κ.Μητσοτάκης σημείωσε: “Όσα κατακτήσαμε με κόπο δεν πρέπει να ανατραπούν. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα συνέπεια και συνέχεια. Όχι μια δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά μια δεύτερη εντολή στην προκοπή. Γι’αυτό σε όλο το επόμενο διάστημα λίγα θα έχουμε να πούμε με τους εκπροσώπους του χθες”.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια τετραετία ψεμάτων και φόρων με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ και, όπως είπε, “τα χρόνια της εθνικής αξιοπρέπειας που ακολούθησαν”“Ξέρουν ποιος στην πράξη μετρά και προχωρά και ποιος στα λόγια σκορπάει δίχως να μετρά. Η κοινωνία γνωρίζει ποιος μπορεί να ξεπερνά τρικυμίες. Κάθε πολίτης ο οποίος θα προσέλθει στην κάλπη την άνοιξη θα σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν ήταν άλλος στο τιμόνι να διαχειριστεί τις μεγάλες κρίσεις που μας έτυχαν. Βλέπει καθαρά, συγκρίνει, κρίνει, γυρίζει την πλάτη στο διχασμό και τη μιζέρια και είναι έτοιμοι οι πολίτες να απαντησουν στο δίλημμα αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω”.

Σχολιάζοντας την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, για την οποία η συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, ο Κ.Μητσοτάκης είπε: “Σήμερα, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας τους καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Δεν θα διαπιστώσουμε απλά την αρραγή ενότητα του κόμματός μας. Θα είναι ευκαιρία να μάθουμε πολλά. Για το θέμα των υποκλοπών έχουμε ήδη τοποθετηθεί, χωρίς να αγνοούμε λάθη και χωρίς να διαλύουμε μια πολύτιμη υπηρεσία.

Αλήθεια, πώς θα επιμέναμε εξ αρχής για τα πραγματικά γεγονότα στην υπόθεση της μικρής Μαρίας χωρίς τη δική της συμβουλή. Θα κληθούν να μιλήσουν για όσα σιωπούν. Πήραν και πόσα χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα; Γιατί πρέπει ένας υπουργός να συναναστρέφεται ειδικό σε οφ σορ; Καλύπτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους δυο υπουργούς στο ειδικό δικαστήριο; Πώς γίνεται χθες να συλλαμβάνεται για απάτες ένας από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες που έστησαν τη σκευωρία της Novartis; Όσο για τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής θα δούμε στην πορεία πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του. Με τον κ. Τσίπρα δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη σύγκριση.

Οι εκλογές είναι οι σημαντικότερες της μεταπολίτευσης. Η παγίδα της απλής αναλογικής απειλεί τον τόπο με το σαράκι της ακυβερνησίας. Κάτι που σημαίνει ότι εξαρχής δεν υπάρχουν περιθώρια, ούτε για χαλαρές ψήφους, ούτε για δήθεν μηνύματα ανέξοδης διαμαρτυρίαςΗ πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη ημέρα και η δεύτερη θα επιβεβαιώσει την εντολή του ελληνικού λαού να είναι κυβέρνηση τη νέα τετραετία η ΝΔ. Ένα ψηφοδέλτιο, της αυτοδύναμης Ελλάδος και της αυτοδύναμης Ν.Δ.”

Χθες το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Κρήτης, στο Δημαρχείο Ηρακλείου αναφέρθηκε σε περισσότερα από 480 έργα που εκτείνονται σε τέσσερις άξονες:

  • τον άξονα «Σύγχρονα Δίκτυα και Υποδομές» με 145 έργα και προϋπολογισμό 3,68 δις,
  • τον άξονα «Αγροτική Παραγωγή και Πράσινη Μετάβαση» με 57 έργα και προϋπολογισμό 2,33δις,
  • τον άξονα «Επένδυση και Αξία στην περιοχή» με 65 έργα προϋπολογισμό 386 εκατομμύρια και επτά στρατηγικές επενδύσεις και
  • τον άξονα «Δίπλα σε κάθε Πολίτη και Ποιότητα Ζωής» με 210, έργα και προϋπολογισμό 1,26δισς.

Ανάμεσα στα εμβληματικά όπως επισημάνθηκε έργα και συνεκτικές πολιτικές, είναι η κατασκευή του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα Κρήτης, η Ηλεκτρική Διασύνδεση της Κρήτης με το Ηπειρωτικό Σύστημα, ο νέος Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου, η αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού, έργα Φράγματος Πλατύ Ποταμού με αγωγό μεταφοράς προς Μεσσαρά και αρδευτικά δίκτυα Νομού Ρεθύμνου, Ταμιευτήρας Μπραμιανού, Ύδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου, Το Φράγμα Αποσελέμη και έργα ενίσχυσής του ταμιευτήρα, η Μονάδα επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΑ Αμαρίου, Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας και Ανάκτησης Αποβλήτων και ΧΥΤΥ Ηρακλείου και παρεμβάσεις στα δικαστικά μέγαρα μέσω ΣΔΙΤ.

πσκη ομιλία μητσοτάκης ηρακλειο

πσκη ομιλία μητσοτάκης ηρακλειο

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live