30.1 C
Chania
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026

Μια ακόμα “μάχη” δίνει η Μαρία από τα Χανιά – Έκκληση για βοήθεια κάνουν οι γονείς της

Ημερομηνία:

Γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και η ζωή της είναι ένας διαρκής αγώνας. Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, υποβάλλεται σε δύσκολές χειρουργικές επεμβάσεις αλλά δεν το βάζει κάτω.

Η 16χρονη Μαρία από τα Χανιά είναι μαχήτρια και για μία ακόμη φορά καλείται να το αποδείξει. Μόνο που αυτή τη φορά χρειάζεται και βοήθεια. Η Μαρία Μαρκουλάκη έχει υποβληθεί σε επέμβαση επιμήκυνσης μυών στα άνω και κάτω άκρα, αλλά τώρα χρειάζεται να κάνει μία ακόμα δύσκολη και πολύωρη επέμβαση για να μένει όρθια η πλάτη της και να μπορεί το υπέροχο αυτό κορίτσι να φάει, χωρίς να έχει αστάθεια.

Οι γιατροί που την παρακολουθούν χρόνια και είναι στο πλευρό της, είπαν πως η ρομποτική σπονδυλοδεσία είναι η τελευταία επέμβαση που θα μπορούσε να τη βοηθήσει και την προγραμματίζουν για τον επόμενο Δεκέμβριο στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν στην Αθήνα.

Οι γονείς της, Αργυρώ και Γιάννης που λατρεύουν τη Μαρία και κάνουν τα πάντα για το κοριτσάκι τους, έχουν έρθει σε πολύ δύσκολη θέση καθώς συμφώνησαν αμέσως να γίνει η επέμβαση, η οποία όμως, όπως ενημερώθηκαν, κοστίζει 20.000 ευρώ, ποσό που αδυνατούν να συγκεντρώσουν και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο πατέρας της Μαρίας Γιάννης Μαρκουλάκης που μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων, εξήγησε την κατάσταση του παιδιού και συγκινημένος ζήτησε βοήθεια από τον κόσμο για να μπορέσει το παιδί τους να έχει μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Για να μπορεί η Μαρία τους, που πρέπει να γίνει Μαρία όλων μας, να μπορεί απλώς να στέκεται στο καροτσάκι της χωρίς να χρειάζεται να φοράει ειδική ζώνη, για να μην έχει αστάθεια.

Όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να απευθυνθεί στους γονείς της.

Όποιος θέλει να βοηθήσει:

Τράπεζα Πειραιώς

GR7001715620006562107495029

Δικαιούχοι: Μαρκουλάκη Μαρία / Νουχάκη Αργυρή

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Κυριακή δίνεται στην κυκλοφορία το Βόρειο νέο τμήμα στο Βαμβακόπουλου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Βαμβακόπουλου Χανίων στις 12/07. Διακοπές κυκλοφορίας 06:00-06:20 και 14:00-14:10. Έργα οδικής ασφάλειας Κίσσαμος-Κολυμπάρι 12-18/07.

Ολοκληρώθηκε το 1ο Θερινό Σχολείο Αναγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ολοκλήρωσε το 1ο Θερινό Σχολείο Αναγεννητικής Ιατρικής με 25 συμμετέχοντες από 6 χώρες. Εντατικό πρόγραμμα με διαλέξεις και εργαστηριακή εκπαίδευση στο Ηράκλειο.

Μια φωτογραφία τα λέει όλα

Για να εξασφαλίσουν τη διατροφή των κατοχικών δυνάμεων και...

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης: Συλλαλητήριο στις 14 Ιουλίου κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης καλούν σε συλλαλητήριο στις 14 Ιουλίου στα Χανιά κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16. Συγκέντρωση στην Πρυτανεία στις 12:00.