Μια κουρδική κινηματογραφική παραγωγή για τη μάχη του Κομπάνι

Κανένα σχόλιο

Κινηματογραφική προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μάρτη, στις 19.00 στον κινηματογράφο Βιτσέντζος Κορνάρος.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το 2014, το ISIS εισέβαλε στις κουρδικές περιοχές του Ιράκ και της Συρίας με βάναυση βία.

"Sponsored links"

Το KOBANÊ αφηγείται τις ιστορίες Κούρδων, Αράβων, Τούρκων και διεθνών μαχητών που εγκατέλειψαν την καθημερινή τους ζωή για να συμμετάσχουν στην αντίσταση κατά του ISIS, η οποία διήρκεσε πέντε μήνες υπό σκληρές χειμερινές συνθήκες.

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία της Zehra, μιας Κούρδισσας μαχήτριας που αντιπροσωπεύει τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν οι γυναίκες στον πόλεμο.

Παρά την αριθμητική υπεροχή και την υπεροπλία του ISIS, η Zehra ηγείται των συναγωνιστών της στην αντίσταση για να υπερασπιστούν την πόλη τους, το Κομπάνι, ενάντια στη θανάσιμη απειλή του ISIS. Μια αληθινή ιστορία πολέμου, θυσίας, αγάπης και ελπίδας που καθήλωσε ολόκληρο τον κόσμο.

Σκηνοθέτης Özlem YAŞAR:

“Η νίκη στο Κομπανέ έγινε όχι μόνο ορόσημο στην εθνική μας ιστορία, αλλά και στη διεθνή ιστορία. Όμως το τίμημα ήταν υψηλό: πολλοί σύντροφοι έπεσαν ως μάρτυρες στον πόλεμο. Αυτή η ιστορία δημιουργήθηκε στη μνήμη τους και στον αγώνα τους, ο οποίος ήταν ζωτικής σημασίας για την ήττα του ISIS”.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

Το εισιτήριο εισόδου της κινηματογραφικής προβολής (το οποίο είναι προαιρετικό) θα διατεθεί στην Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνο – Heyva Sor a Kurdistanê – που στηρίζει τα θύματα του μεγάλου σεισμού στην Τουρκία, τη Συρία και το Κουρδιστάν.

Η προβολή διοργανώνεται από φίλους του κουρδικού λαού και πολιτικούς ακτιβιστές, ορισμένοι από τους οποίους έχουν επισκεφθεί οι ίδιοι αρκετές φορές τις περιοχές της βόρειας Συρίας και του Κομπάνι μετά τη μάχη του 2014.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live