19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μνήμες Γαύδου στο Καστελόριζο: Κάτοικος καταγγέλλει ότι χρειάστηκε να βάλει μέσο για να σώσει συγγενή της – Είχαν βλάβη τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ!

Ημερομηνία:

Μνήμες των τραγικών γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατο της 27χρονης Κορίνας στη Γαύδο έφερε στο μυαλό καταγγελία κατοίκου του ακριτικού Καστελοριζου. Οπως κατάγγειλε, τα δύο ελικοπτερα του ΕΚΑΒ είχαν βλάβη και για να μπορέσει να σώσει τον παππού της χρειαστηκε να βάλει στρατιωτικό μέσο!

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο ακριτικό Καστελόριζο σε περιπτώσεις που χρειάζεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατήγγειλε η κάτοικος του νησιού, Κατερίνα Τσακαλάκη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. Όπως ανέφερε η κ. Τσακαλάκη χρειάστηκε να βάλει μέσο κάποιον στρατιωτικό για να δεχθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ο παππούς της.

Αρχικά απευθύνθηκε στο ΕΚΑΒ Ρόδου, όπου της είπαν ότι είχαν βλάβη δύο ελικόπτερα, ενώ και στη συνέχεια παρότι απευθύνθηκε στο ΕΚΑΒ της Αθήνας, της απάντησαν ότι το μόνο διαθέσιμο ελικόπτερο ήταν ήδη σε αεροδιακομιδή. Τελικά όπως είπε απευθύνθηκε σε κάποιον στρατιωτικό και απογειώθηκε μετά από 5 λεπτά στρατιωτικό ελικόπτερο με αποτέλεσμα μετά από περίπου 48 ώρες ο άνθρωπος να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και να γλιτώσει στο τσακ το πνευμονικό οίδημα.

«Ήταν απίστευτη η αγανάκτηση, απίστευτος ο θυμός γιατί δυστυχώς δεν έχουμε σχεδόν τίποτα. Η ιατρική περίθαλψη είναι ελάχιστη και εκτός αυτού, αυτή τη στιγμή στο πολυδύναμο ιατρείο, βρίσκεται ένας στρατιωτικός γιατρός, μία μαία και μία νοσοκόμα, οι οποίοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων γιατί έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά, κατέβαλαν απίστευτη προσπάθεια 24 ώρες. Καλούσαμε το ΕΚΑΒ στη Ρόδο από το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα και μας έλεγαν ότι και τα δύο ελικόπτερα είναι καθηλωμένα λόγω βλάβης. Έπειτα επικοινωνήσαμε με το ΕΚΑΒ της Αθήνας στην Ελευσίνα και εκεί ξεκίνησε όλη η ιστορία μπαλάκι ο ένας στον άλλον. Υπάρχει ένα ελικόπτερο, το οποίο κάνει μία άλλη αεροδιακομιδή και θα μπείτε μετά σε προτεραιότητα», είπε αρχικά η κ. Τσακαλάκη.

«Στο Καστελόριζο έχουμε πάρα πολλά παιδιά, πάρα πολλούς ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας και φωνάζουμε χρόνια για αυτόν τον γιατρό. Πρέπει να έρθουν γιατροί. Στον παππού προχθές προλάβανε στο τσακ πνευμονικό οίδημα και παρόλο το ιστορικό δεν έδιναν το οκ και δεν μας είπανε μία συγκεκριμένη ώρα που θα σηκωθεί το ελικόπτερο. Τελικά χρειάστηκε να ψάξουμε να βρούμε κάποιον που έχει μεγαλύτερη δύναμη από εμάς για να κινητοποιηθεί ο στρατός που πάλι ο στρατός έβγαλε το “φίδι από την τρύπα”, γιατί είναι η πολλοστή φορά που ο στρατός σώζει ασθενή από εδώ. Μέσα σε πέντε λεπτά από τις 9, 9:05 με πήραν πίσω και μου είπαν ότι το ελικόπτερο του στρατού σηκώθηκε και εμείς περιμέναμε 24 ώρες από τις 7 το πρωί της Κυριακής μέχρι χθες στις 7 το πρωί πάλι. Πείτε ότι κάτι συνέβαινε σ’ αυτόν τον άνθρωπο και το πολυδύναμο ιατρείο δεν είχε άλλα μέσα να τον βοηθήσει. Για ποιο λόγο θα έχανα εγώ τον άνθρωπό μου;», προσέθεσε.

«Δεν με ενδιαφέρει να έρχονται οι βουλευτές εδώ, όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση μόνο και μόνο για να κάνουν δημόσιες σχέσεις, να κάνουν ουσιαστικά πράγματα. Πληρώνουμε όλοι εισφορές στο κράτος για να έχουμε μία ουσιαστική ιατρική περίθαλψη, όχι να είμαστε παραγκωνισμένοι. Έχει σωθεί άνθρωπος, συγκεκριμένα φίλη μου που έπρεπε οπωσδήποτε να μεταφερθεί στη Ρόδο γιατί είχε σκωληκοειδίτιδα και πήγε στην Τουρκία γιατί έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Δεν είναι ντροπή αυτό;», κατέληξε η κάτοικος του Καστελορίζου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...