Μονοκλωνικά αντισώματα: Από την Παρασκευή η χορήγηση στην Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

Από την Παρασκευή, σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, θα ξεκινήσει η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη χώρα μας ως θεραπεία για άτομα που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, τα μονοκλωνικά αντισώματα θα χορηγούνται αρχικά σε 10 νοσοκομεία σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας. Ανάμεσα σε αυτά τα νοσοκομεία είναι το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Στο μεταξύ, ετοιμάζεται πλατφόρμα στην ΗΔΙΚΑ, μέσω της οποίας οι θεράποντες γιατροί θα υποβάλλουν αιτήσεις για την πραγματοποίηση της θεραπείας, ενώ τον τελικό λόγο θα έχει ειδική κεντρική επιτροπή.

"Sponsored links"

Προτεραιότητα θα έχουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως μεταμοσχευμένοι, με νεφρική ανεπάρκεια και καρκινοπαθείς.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας έχει λάβει 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα και οι ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν τη θεραπεία κατά τις πρώτες πέντε μέρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live