Μπάλος: Τουρίστας κάλεσε την πυροσβεστική να τον διασώσει, όμως ήπιε ένα μπουκαλάκι νερό και ανέβηκε τις σκάλες

Κανένα σχόλιο

Την ίδια ώρα που μαινόταν η φωτιά στο Επανοχώρι, που το ασθενοφόρο μας ειναι σε μαύρα χάλια, έτοιμο να θρουλίσει …. κάποιος χρειάστηκε βοήθεια στον μονοπάτι του Μπάλου. Υποχρέωση της πολιτικής προστασίας ήταν να τρέξει προς βοήθεια..

Το αποτέλεσμα βέβαια το ξέρετε… ήπιε ένα μπουκαλάκι νερό, πήρε δυο ανάσες και αφού είδε οτι οι άλλοι τα καταφέρνουν δίχως βοήθεια, αποφάσισε να συνεχίσει την ανάβαση δίχως βέβαια να ειδοποιήσει τους ανθρώπους απο την Πυροσβεστική του Ε.Ε Σ που την έψαχναν εναγωνίως. Θα μου πείτε η πρώτη φορά ειναι που συμβαίνει ή η τελευταία;

Όλοι θυμόμαστε τα περυσινά χάλια που αφού ανέβασαν τον “τόφαλο” με χίλια ζόρια στο χώρο στάθμευσης και ενώ ήταν έτοιμοι να την βάλουν στο ασθενοφόρο για το πλησιέστερο νοσοκομείο η καλή μας τουρίστρια αναστήθηκε μπήκε στο αυτοκίνητο της και έφυγε, αφήνοντας σύξυλους διασώστες και γιατρούς..

"Sponsored links"

Πάνω απο 5-6 περιπτώσεις έχουμε κάθε χρόνο στα σκαλάκια του Μπάλου, πάντα τις ίδιες ώρες, και πάντα στο ίδιο σημείο, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Πυροσβεστική υπηρεσίας. Καλό ειναι λοιπόν να υιοθετήσει ο δήμος την πρόταση-αίτημα που του έγινε απο την Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων στην σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια που ειπώθηκε οτι ο Δήμος μπορεί  να τοποθετήσει μια στάση στα μισά της διαδρομής στην οποία θα βρίσκονται τις θερμές ώρες 15:00 – 19:00 δύο άτομα του Δήμου με ένα φορείο, μπουκάλια νερό, ένα φαρμακείο, ένα πυροσβεστήρα.

Λόγω της συχνότητας του φαινομένου, σε μια περιοχή που υπάρχει είσοδος άρα και ευθύνη, εάν συμβεί κάτι σοβαρό .. εξάλλου θα μπορούσε να ειναι ένα απλό ανταποδοτικό στους χιλιάδες τουρίστες που τους ξεζουμίζει.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψιν του μιας και δεν μπορεί αφενός με το παραμικρό να ειδοποιεί ο δήμος τις υπηρεσίες και τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας. Κάπου αλλού χρειάζονται περισσότερο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live