Μπακογιάννη: Λάθος του Μητσοτάκη η εκτίμησή του για τον Κοντολέοντα

Κανένα σχόλιο

Η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι όντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ωστόσο του έριξε την ευθύνη για την επιλογή του Παναγιώτη Κοντολέοντα για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος υπενθυμίζουμε διορίστηκε μετά από «φωτογραφική» διάταξη «ραμμένη» στα μέτρα του.

«Πράγματι, δεν το ήξερε ο Πρωθυπουργός. Για να κάνεις ένα λάθος πρέπει να το ξέρεις. Το λάθος του Πρωθυπουργού ήταν η λάθος εκτίμηση του για τον επικεφαλής της ΕΥΠ και την λανθασμένη κρίση που έδειξε ο τελευταίος κι αυτός ήταν και ο λόγος της απομάκρυνσης του», είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Ο επικεφαλής της ΕΥΠ έπρεπε να είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Ο κ. Δημητριάδης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη», τονίζοντας πάντως πως η ΕΥΠ είναι μια πολύτιμη υπηρεσία, κάνοντας αναφορά και στις απειλές από τον εξ ανατολών γείτονα και για έναν άτυπο πόλεμο με τη Ρωσία.

«Ζούμε σε μια περίοδο εξαιρετικά ανησυχητική. Είμαστε σε μια χώρα που έχει συγκεκριμένη απειλή εξ ανατολών, σε μια χώρα που είναι σε πόλεμο με την Ρωσία λόγω της στάσης της με την Ουκρανία, όπως όλη η Ευρώπη», δήλωσε.

"Sponsored links"

«Ασύμμετρες απειλές»

Η Ντόρα Μπακογιάννη συντάχθηκε ευθέως με τις θεωρίες συνωμοσίας που διαρρέονται από κυβερνητικούς και όχι μόνο κύκλους, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κάδρο των ασύμμετρων απειλών που δέχονται ευρωπαϊκές χώρες από άλλες χώρες, αναφερόμενη στη Ρωσία.

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε σε χρήματα που έχουν δοθεί από τη Ρωσία σε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προσδιορίζοντας, μάλιστα, το ποσό στα 10 εκατομμύρια ευρώ, «για να εξαγοραστούν συνειδήσεις».

«Στην Ελλάδα είναι γνωστό τοις πάσι, ότι “έπεσαν” 10 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μιλάω εγώ για κόμματα, μιλούν για μέσα ενημέρωσης», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, σχετικά με τις αποκαλύψεις των ΗΠΑ για ρωσική χρηματοδότηση κομμάτων σε 24 χώρες.

Διαφοροποιήσεις από την κομματική «γραμμή»

Σχετικά με τη διαφοροποίηση της σε αρκετές περιπτώσεις, από την κομματική γραμμή, η κ. Μπακογιάννη είπε πως «Ο καθένας έχει τις απόψεις του, ο Πρωθυπουργός έχει το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι και αποφασίζει. Ακούει ο Πρωθυπουργός τις απόψεις όλων, συνεκτιμά και παίρνει τις αποφάσεις. Γι’ αυτό εκείνος είναι Πρωθυπουργός, γι’ αυτό και εκείνος έχει και την ευθύνη».

«Μια εξήγηση του νόμου έκανα, δεν απείλησα»

Αναφορικά με την δήλωση της για τις ποινές που προβλέπονται για όσους δεν τηρήσουν το απόρρητο σχετικά με τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε «εγώ επικαλέστηκα τον ισχύοντα νόμο για όσους υπηρετούν στην ΕΥΠ. Δεν έχουν την ελευθερία που έχουμε εμείς οι υπόλοιποι. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο καλείται ο κ. Ανδρουλάκης να ενημερωθεί και μετά να κρίνει, αν θέλει ο ίδιος, να δημοσιοποιήσει τους λόγους της παρακολούθησης του».

Συμπλήρωσε πως «έτσι είναι ο νόμος. Μιλάμε για υπαλλήλους και οι υπάλληλοι πρέπει να τηρούν τους νόμους. Όταν λες πράγματα που είναι αλήθεια, κάποιοι ενοχλούνται. Είπαν ότι κούνησα το δάχτυλο και απείλησα. Μια εξήγηση του νόμου έκανα, για να εξηγήσω τις διαδικασίες, γιατί δεν οφείλει ο κάθε πολίτης να γνωρίζει τις διαδικασίες», ενώ σχετικά με της κλητεύσεις στην Εξεταστική Επιτροπή είπε πως η λίστα των μαρτύρων μπορεί να αλλάξει και να προστεθούν μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν.

"Sponsored links"

Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές

Για τα ζητούμενα από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις είπε πως «πρώτος στόχος είναι να μάθουμε από πού έγινε αυτό το μεγάλο επιχειρησιακό λάθος. Ο δεύτερος είναι να καταλήξει αυτή η Εξεταστική Επιτροπή για το ποια είναι τα θεσμικά μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε για να μην επαναληφθεί αυτό».

Εκλογικός νόμος

Ερωτηθείσα για τις εκλογές και το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «ο βασικός λόγος της μεγάλης αντίδρασης της ΝΔ ήταν ότι η απλή αναλογική, με τα δεδομένα στην ελληνική πολιτική ζωή, οδηγεί σε ακυβερνησία. Υπάρχουν περιπτώσεις χωρών που έχουν παράδοση στις κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως η Γερμανία. Σήμερα, αυτό εδώ (ενν. στην Ελλάδα), εμφανίζεται εξαιρετικά δύσκολο».

Οικονομία

«Γιατί εισπράξαμε παραπάνω; Γιατί μειώθηκε η φοροδιαφυγή, επειδή οι Έλληνες άρχισαν να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα, μετά την πανδημία κορονοϊού. Όταν τρέχει η οικονομία εισπράττεις περισσότερους φόρους. Οι στόχοι είναι οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά και οι άνθρωποι των 1000 ευρώ. Αυτοί είναι οι στόχοι της Κυβέρνησης, οι νέοι άνθρωποι, το φοιτητικό επίδομα, οι αγρότες», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη

Ενέργεια

Σχετικά με τα καύσιμα θέρμανσης, υπογράμμισε πως «Κανένας δεν είπε “έχετε φυσικό αέριο; Αλλάξτε το σε πετρέλαιο”. Έχετε κλειστά τα καλοριφέρ; Συμβουλή: Εκεί που μπορείτε, κλείστε τα κλιματιστικά και γυρίστε στον παραδοσιακό λέβητα, στο παραδοσιακό καλοριφέρ, για την θέρμανση. Για το φυσικό αέριο, θα επιδοτηθούν όσοι έχουν συνδεθεί, δεν είπε κάποιος να μετατρέψουν πάλι τους λέβητες σε λέβητες πετρελαίου».

Καταλήγοντας ανέφερε πως «το ρεύμα είναι το μεγάλο θέμα και αν δεν είχαμε την ενεργειακή κρίση τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αυτό που δεσμεύθηκε η Κυβέρνηση έγινε, χάρη στην επιδότηση μπορούν και λειτουργούν οι επιχειρήσεις».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live