16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Μπαλωθιές» Ντόρας: «Υποχρέωση του μνημονίου οι πλειστηριασμοί – Έκανε λάθος ο Κυριάκος με τις υποκλοπές» – Τι λέει για συνεκμετάλλευση

Ημερομηνία:

«Βόμβες» έριξε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV.

Από τα ελληνοτουρκικά μέχρι τις υποκλοπές και τους πλειστηριασμούς, θέμα το οποίο «καίει» το τελευταίο διάστημα μετά τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο θεωρεί άκαιρη την οριοθέτηση της ΑΟΖ ή την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, αλλά δηλώνει ότι θεωρεί αποδεκτή τη συνεκμετάλλευση των πόρων του Αιγαίου με την Τουρκία. «Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση, εγώ δεν έχω κανένα ταμπού, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, υπάρχει η συμφωνία Αιγύπτου – Ισραήλ – Ελλάδας στην οποία εκλήθη και η Τουρκία. Η συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου που είναι σε πόλεμο είναι ένα παράδειγμα, συνεργάζονται», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Κάποια στιγμή θα γίνει διεθνής διάσκεψη για τα ενεργειακά στη Μεσόγειο, θα υπάρξει ευρύτερη συμφωνία. Η Μεσόγειος είναι μικρή θάλασσα με πολλά κράτη».

Στη συνέχεια τόνισε: «Η επέκταση των 12 μιλίων ανατολικά της Κρήτης έχει τεθεί ήδη στο τραπέζι, αλλά μια τέτοια κίνηση γίνεται με ενημέρωση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Επί της ουσίας, επί των στρατηγικών επιλογών της χώρας δεν υπάρχουν διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάτι μας δίδαξε ο Ελ. Βενιζέλος είναι ότι το πρώτο πράγμα στην εξωτερική πολιτική είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας. Οι συσχετισμοί, τα συμφέροντα. Να δημιουργήσεις συμμαχίες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν στη δύσκολη στιγμή. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο», είπε η βουλευτής της ΝΔ.

Πλειστηριασμοί

«Υποχρέωση του μνημονίου οι πλειστηριασμοί. Είμαστε υπό επίβλεψη. Έχουμε υποχρεώσεις. Αν δεν γίνουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα δίνουν οι τράπεζες δάνεια», είπε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη για το ζήτημα των πλειστηριασμών στον απόηχο της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία απειλεί ευθέως 700.000 νοικοκυριά.

Υποκλοπές

Εκτός «γραμμής» Μαξίμου βγαίνει η Ντόρα Μπακογιάννη και σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των υποκλοπών, καθώς χρεώνει λάθη στον πρωθυπουργό, ενώ δήλωσε ότι άλλαξε τηλέφωνο όταν έμαθε ότι την παρακολουθούσαν. «Σπανίως βλέπεις έναν πολιτικό να αναγνωρίζει το λάθος. Βγήκε και το είπε ευθέως ότι ήταν λάθος», είπε και πρόσθεσε: «Δεν τα έστειλα τα κινητά μου στο εξωτερικό. Άλλαξα τηλέφωνο. Έχω αίσθηση πλέον τι γίνεται με αυτά τα λογισμικά. Είμαι σε μια Επιτροπή και πλέον ξέρω απ’ αυτά. Νομίζαμε ότι με ορισμένες κινήσεις μπορούσα να ήμουν προστατευμένη. Αυτά τα κακόβουλα λογισμικά είναι στα χέρια κάποιων ανθρώπων, δεν χρειάζεται να είναι ολιγάρχες, τα οποία χρησιμοποιούνται σε επιχειρηματίες, σε οτιδήποτε. Ψηφίσαμε την πλήρη απαγόρευση των λογισμικών. Δεν νομίζω ότι κάναμε μεγάλα πράγματα…».

Εξαγωγή των παράνομων λογισμικών

«Όσο ήταν νόμιμη η εταιρεία… Δεν ήξερε η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Εξωτερικών ότι ήταν παράνομο. Κοιτάζει τα λογισμικά; Αξιοποιήθηκε από κάποιους ανθρώπους που ήθελαν κάτι να πουλήσουν. Είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Ίσως θα έπρεπε να ήταν δουλειά της ΕΥΠ να βρει πληροφορίες για τα παράνομα λογισμικά», επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να είναι προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης»

«Η Ελλάδα δεν επιθυμεί ποτέ να είναι προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης. Είμαστε γέφυρα, είμαστε πυλώνας σταθερότητας. Υπάρχει διαφορά. Η Τουρκία δεν έχει πάρει αυτά που ήθελε. Αλλιώς δεν θα είχε πρόβλημα με τον Μητσοτάκη. Ο Ερντογάν του χρέωσε ότι η Γερουσία και το Κογκρέσο επηρεάστηκαν από την ομιλία του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και δεν πήρε τα αεροσκάφη. Τότε είπε το «Μητσοτάκης γιοκ».

Ο λαός είδε όμως ότι δεν υπάρχουν κακοί Έλληνες, ήρθαν και βοήθησαν για τους σεισμούς. Αυτό δημιούργησε μια θετική αντίδραση στον λαό και μια αντίδραση στη ρητορική Ερντογάν. Το πώς θα εξελιχθεί πολιτικά δεν ξέρουμε. Θα γίνουν εκλογές; Είναι πολλά τα ερωτήματα. Το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι σε κατάσταση κρίσης. Δεν θα αλλάξουν τα κεντρικά αιτήματα της Τουρκίας δεν θα αλλάξουν. Θα αποδεχθεί τον έναν και μοναδικό όρο για να πάει σε διάλογο. Το διεθνές δίκαιο. Το δίκαιο της θάλασσας. Θα πάμε σε ένα τέτοιο πλαίσιο για να συζητήσουμε την υφαλοκρηπίδα; Όλα αυτά είναι το μέλλον. Όταν επανέλθει η κανονικότητα στην Τουρκία», είπε επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...