20.2 C
Chania
Tuesday, May 13, 2025

Μπαράζ τροχονομικών ελέγχων στον ΒΟΑΚ: 547 οχήματα ελέγχθηκαν – Βεβαιώθηκαν 335 παραβάσεις

Ημερομηνία:

Στοχευμένες επιχειρήσεις της Τροχαίας στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων – Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι

Με στόχο τη θωράκιση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι τροχονομικοί έλεγχοι στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια του 24ώρου της 2ας Μαΐου 2025, εφαρμόστηκε ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένες δράσεις και εκτεταμένοι έλεγχοι στο σύνολο του οδικού δικτύου του ΒΟΑΚ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τα Τμήματα και Σταθμούς Τροχαίας του ΒΟΑΚ, ενισχυμένοι από δυνάμεις των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Απολογισμός Ελέγχων: Πάνω από 300 παραβάσεις σε 24 ώρες

Συνολικά, ελέγχθηκαν 547 οχήματα και βεβαιώθηκαν 335 τροχονομικές παραβάσεις, εκ των οποίων ξεχωρίζουν οι εξής:

  • 51 για υπερβολική ταχύτητα,

  • 1 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,

  • 10 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

  • 5 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

  • 19 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,

  • 10 για αντικανονικό προσπέρασμα,

  • 13 για αντικανονικούς ελιγμούς,

  • 4 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,

  • 2 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας,

  • 5 για παραβάσεις ΚΤΕΟ,

  • 1 για παραβάσεις ταχογράφου,

  • 216 λοιπές παραβάσεις.

Επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν 6 οχήματα, λόγω σοβαρών παραβάσεων ή ελλείψεων που καθιστούσαν την κυκλοφορία τους επικίνδυνη.

Σταθερή και διαρκής η παρουσία της τροχαίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης διαμηνύει πως οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στον ΒΟΑΚ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και αυξημένη συχνότητα, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου δράσης για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας οδικής ασφάλειας στο νησί.

Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται σε μια ευρύτερη στρατηγική πρόληψης, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την ενίσχυση της κυκλοφοριακής παιδείας. Όπως επισημαίνει η Αστυνομία:

«Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση προς όλους τους οδηγούς και χρήστες του οδικού δικτύου να τηρούν με ευλάβεια τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και να επιδεικνύουν συνείδηση και υπευθυνότητα, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι και να σωθούν ζωές στους δρόμους της Κρήτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ