«Μπλόκο» Φινλανδίας στο Ταμείο Ανάκαμψης: Ζητά περισσότερα δάνεια, λιγότερες επιχορηγήσεις

Κανένα σχόλιο

Το πρώτο επίσημο «όχι» στις προτάσεις των Βρυξελλών για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας έρχεται από το Ελσίνκι καθώς η κυβέρνηση της Φινλανδίας ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το σχέδιο, τη στιγμή που στις 19 Ιουνίου οι «27» της Ε.Ε. θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν για το επίμαχο θέμα.

Το Ελσίνκι επισημαίνει ότι παραμένει ανοικτό σε διαπραγματεύσεις, απαιτώντας να μειωθεί το ποσοστό των επιδοτήσεων που αναφέρονται στο πρόγραμμα και να αυξηθεί εκείνο των δανείων. Οι αντιρρήσεις της Φινλανδίας έρχονται να προστεθούν στις σοβαρές επιφυλάξεις που διατυπώνει η γνωστή «τετράδα της ολιγάρκειας» (frugal four, όπως αυτοαποκαλούνται Αυστρία, Ολλανδία, Δανία και Σουηδία).

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έχει προτείνει ένα πακέτο 750 δισ. ευρώ για το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα 500 δισ. θα προέρχονται από επιχορηγήσεις και τα 250 δισ. από δάνεια.

"Sponsored links"

Η πορεία, αρχικά προς την 19η Ιουνίου αναμένεται, λοιπόν, μακρά, καθώς θα καταγραφούν οι πρώτες αντιθέσεις και θα ξεκινήσει ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων ώστε η Ε.Ε. να καταλήξει σε ένα τελικό σχέδιο αντιμετώπισης της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Η κυβέρνηση της χώρας, ακόμη, ζητά την μείωση του συνολικού πακέτου, η χρονική του διάρκεια να είναι μικρότερη από τα τέσσερα χρόνια που προτείνουν οι Βρυξέλλες και η περίοδος ωρίμανσης να μειωθεί από τα 30 χρόνια που έχει ορίσει η Κομισιόν.

efsyn.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live