Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ: Μπορούμε να προσφέρουμε 25 εκ. τόνους σιτηρών – Τα σιτηρά της Ουκρανίας αποθηκεύονται σε αποθήκες χωρών της Ε.Ε. με αντάλλαγμα όπλα

Κανένα σχόλιο

Η Ρωσία μπορεί να προσφέρει 25 εκατομμύρια τόνους σιτηρών για εξαγωγή μέσω του λιμανιού του Novorossiysk από την 1η Αυγούστου έως το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις συγκρούσεις και την επισιτιστική ασφάλεια την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Nebenzya, η Ρωσία «συνεχίζει να παραμένει υπεύθυνος προμηθευτής τροφίμων και ενέργειας».

“Φέτος, αναμένουμε υψηλή συγκομιδή σιταριού. Από αυτή την άποψη, μπορούμε να προσφέρουμε 25 εκατομμύρια τόνους σιτηρών για εξαγωγή από το λιμάνι του Novorossiysk από την 1η Αυγούστου και μέχρι το τέλος αυτού του έτους”, είπε ο απεσταλμένος.

"Sponsored links"

«Μπορούμε επίσης να συζητήσουμε άλλες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι, μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου, οι πιθανές εξαγωγές λιπασμάτων θα ανέλθουν σε τουλάχιστον 22 εκατομμύρια τόνους. Αλλά, εάν δεν έχετε πρόθεση να αποσύρετε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν με δική σας πρωτοβουλία, τότε γιατί τα φτωχότερα έθνη και περιοχές να πρέπει να υποφέρουν εξαιτίας των ανεύθυνων γεωπολιτικών παιχνιδιών σας;” υπογράμμισε ο διπλωμάτης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους δυτικών κρατών.

Σύμφωνα με τον Nebenzya, υπό τις παρούσες συνθήκες, οι απόπειρες «αβάσιμα μετατόπισης της ευθύνης» για την επιδείνωση της επισιτιστικής κατάστασης στον κόσμο στη Ρωσία «δεν είναι απλώς παράλογες, είναι ιεροσυλίες».

Ο Nebenzya είπε ότι οι εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια έχουν μπλοκαριστεί λόγω ενεργειών της Ουκρανίας και όχι της Ρωσίας.

«Εσείς ισχυρίζεστε ότι φέρεται να εμποδίζουμε τη δυνατότητα εξαγωγής γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία δια θαλάσσης», είπε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επισιτιστική ασφάλεια. «Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η Ουκρανία, όχι η Ρωσία, συνεχίζει να μπλοκάρει 75 ξένα πλοία από 17 κράτη στα λιμάνια Νικολάγιεφ, Χερσώνα, Τσερνομόρσκ, Μαριούπολη, Οτσάκοφ, Οδησσό και Γιούζνι και ήταν η Ουκρανία που εξόρυξε τις πλωτές οδούς. “

«Δεδομένου αυτού, πώς μπορούμε να μιλήσουμε για εξαγωγή σιτηρών; είπε. «Και ανεξάρτητα από το τι λέτε εδώ σήμερα, μόνο εσείς μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την κατάσταση, κύριοι».

Τα εξαγόμενα ουκρανικά σιτηρά δεν πηγαίνουν σε χώρες που έχουν ανάγκη, αλλά φορτώνονται σε αποθήκες της ΕΕ – πιθανώς ως πληρωμή για αποστολές όπλων, είπε ο Nebenzya.

“Γεννιέται ένα λογικό ερώτημα: πού πάνε αυτές οι αποστολές [ουκρανικών σιτηρών]; Τι σχέση έχουν με τη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας στον κόσμο;” είπε ο Nebenzya. “Έχουμε δικαιολογημένη υποψία ότι τα σιτηρά δεν πηγαίνουν για να βοηθήσουν τον λιμοκτονούντα παγκόσμιο Νότο, αλλά φορτώνονται στις αποθήκες σιτηρών των ευρωπαϊκών κρατών. Όπως καταλαβαίνουμε, έτσι πληρώνει η Ουκρανία για τα όπλα που αποστέλλονται από τη Δύση.”.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live