Μ. Κεφαλογιάννης: «Ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών – Εκσυγχρονισμός των συνεταιριστικών οργανώσεων.»

Κανένα σχόλιο

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, με αφορμή την απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Wojciechowski, σε σχετική ερώτησή του, τονίζει την ανάγκη επίτευξης οικονομιών κλίμακας στη χώρα μας στον Πρωτογενή Τομέα μέσω της ενίσχυσης των Ομάδων Παραγωγών και του εκσυγχρονισμού των Συνεταιριστικών Οργανώσεων.

Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι οι οργανώσεις παραγωγών στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν, μόνο το 7% της εθνικής παραγωγής οπωροκηπευτικών όσον αφορά τον κύκλο εργασιών, ποσοστό αρκετά πιο χαμηλό από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι σχεδόν 50%.

Οι Ομάδες και οι Οργανώσεις Παραγωγών μας πρέπει να αναπτυχθούν και να εκσυγχρονιστούν, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

"Sponsored links"

Η ουσιαστική αύξηση του βαθμού συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα, αποτελεί το μόνο ρεαλιστικό δρόμο για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

Ειδικότερα μέσα από τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και τους αυξημένους πόρους της νέας ΚΑΠ, μπορούμε να επιταχύνουμε τις συνθήκες ώστε τα ελληνικά συνεργατικά σχήματα να έχουν ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα μέσα από την υιοθέτηση της σύγχρονης τεχνολογίας, την ορθολογική χρήση γεωργικών εισροών, τα επενδυτικά έργα στον τομέα της ενέργειας.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live