Μ. Συντυχάκης: “Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στην Κρήτη και οι δηλώσεις του μόνο προκλητικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν”

Κανένα σχόλιο

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Κρήτη:

«Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην Κρήτη και οι δηλώσεις του μόνο προκλητικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Με ευχολόγια δεν παίρνονται μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού στο νησί μας, ιδιαίτερα την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ξεγυμνώνεται από τα κριτήρια και τους όρους που έχει θέσει για το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν για τα κέρδημεγαλοξενοδόχων και των τουρ οπερέιτορ. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα «πάνε περίπατο», οι τούριστες στοιβάζονται στα αεροπλάνα για να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ οι αεροπορικές εταιρείες και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες μένουν απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι σε μεγάλους κινδύνους.

Τα διαχρονικά προβλήματα από την πολιτική των κυβερνήσεων στο χώρο της Υγείας δεν κρύβονται πίσω από τα υποκριτικά «συγχαρητήρια» του υπουργού «σε όλους τους εμφανείς και αφανείς ήρωες», δεν μπορεί να κρύψει «κάτω απ’το χαλί» και με ανέξοδες υποσχέσεις τις διαχρονικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, την απουσία ΜΑΦ, την έλλειψη μονάδας λοιμωδών, τον περιορισμένο αριθμό κλινών ΜΕΘ, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού. 

"Sponsored links"

Να μην πληρώσει και πάλι το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης ο λαός! Η απάντηση μπορεί να δοθεί σήμερα μόνο από το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, οι μαχόμενοι υγειονομικοί μαζί με τους εργαζόμενους σε κλάδους όπως στον επισιτισμό-τουρισμό, στις μεταφορές, στο εμπόριο ανέδειξαν ακόμα και εν μέσω πανδημίας ότι δεν φιμώνεται ο λαός. Πλάι στην πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης της δημόσιας υγείας παίρνουν μέτρα καταστολής, τρομοκρατίας και αυταρχισμού για να φιμώσουν τους αγώνες του λαού μας, που έχει τη δύναμη-όπως έχει δείξει και στο παρελθόν-να ακυρώσει στην πράξη κάθε εμπόδιο διεκδίκησης των δικαιωμάτων του».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις