Νάρκες παρασύρθηκαν στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας, λέει η Μόσχα – Διαψεύδει το Κίεβο

Κανένα σχόλιο

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανέφερε ότι πολλές εκατοντάδες νάρκες έχουν παρασυρθεί στη Μαύρη Θάλασσα μετά την αποκοπή από καλώδια κοντά σε λιμάνια της Ουκρανίας, ισχυρισμό που απέρριψε η Ουκρανία, η οποία είπε ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση και μια προσπάθεια να κλείσουν τμήματα της θάλασσας.

Η Μαύρη Θάλασσα είναι σημαντική ναυτιλιακή αρτηρία για τη μεταφορά σιτηρών, λαδιού και προϊόντων πετρελαίου. Η λιμενική αρχή Novorossiisk, σε σημείωμα που περιήλθε σε γνώση του Reuters, ανέφερε ότι η ναυτιλία βρίσκεται σε κίνδυνο στη δυτική Μαύρη Θάλασσα.

«Λόγω της καταιγίδας, τα καλώδια που συνδέουν τις νάρκες με τις άγκυρες έσπασαν», δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), σε δελτίο τύπου με ημερομηνία 19 Μαρτίου.

"Sponsored links"

«Λόγω των ρευμάτων ανέμου και νερού, οι νάρκες παρασύρονται στην ανοιχτή θάλασσα στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε η FSB.

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία είπε ότι περίπου 420 νάρκες αποκολλήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι αυτές είχαν τοποθετηθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις. Η Ουκρανία δήλωσε ότι η προειδοποίηση της FSB είναι ψευδής και ότι δεν είχε πληροφορίες για τυχόν νάρκες που παρασύρονται στη θάλασσα.

«Πρόκειται για απόλυτη παραπληροφόρηση από τη ρωσική πλευρά», δήλωσε στο Reuters ο Βίκτορ Βίσνοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της κρατικής ναυτιλιακής διοίκησης της Ουκρανίας.

«Αυτό έγινε για να δικαιολογηθεί το κλείσιμο αυτών των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας υπό τον αποκαλούμενο “κίνδυνο ναρκών“».

Το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό είπε ότι μόνο του είχε το δικαίωμα να διανέμει ειδοποιήσεις ασφαλείας για το τμήμα του στη Μαύρη Θάλασσα και χαρακτήρισε την προειδοποίηση της Μόσχας ως απόπειρα «πειρατείας» πληροφοριών.

Ο τουρκικός σταθμός Samsun NAVTEX εξέδωσε προειδοποίηση για νάρκες στις προσεγγίσεις προς την Οδησσό και άλλα λιμάνια της Ουκρανίας.

«Είναι σημαντικό να προσέχουμε ιδιαιτέρως για παρασυρόμενες νάρκες από όλα τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή», ανέφερε. «Ζητείται από τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή να αναφέρουν αμέσως κάθε ανίχνευση παρασυρόμενης νάρκης ή αντικειμένου παρόμοιου με νάρκη».

topontiki.gr

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live