14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νέα ανατροπή: Δεν καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού λέει η Γκάγκα

Ημερομηνία:

Την ώρα που έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για το ενδεχόμενο κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού – ακόμα και πριν το Πάσχα – μετά και τις σχετικές δηλώσεις του μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη, η Μίνα Γκάγκα επιχειρεί να βάλει τέλος, τονίζοντας πως δεν έχει παρθεί καμία τέτοια απόφαση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ήταν κατηγορηματική και είπε πως δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο από κάποιο κυβερνητικό στέλεχος, λέγοντας πως σέβεται τον κ.Μαγιορκίνη και τη δουλειά που κάνει. «Δεν είναι απόφαση που έχουμε πάρει», είπε μεταξύ άλλων.

Τη «φωτιά» είχε ανάψει το μέλος της Επιτροπής των ειδικών την περασμένη εβδομάδα, ενώ είχε αφήσει ανοιχτό και το ενδεχόμενο να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ακόμα και πριν το Πάσχα. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ΕΡΤ για το πότε θα γίνει αυτό, είπε:

«Στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Θεωρώ ότι 50% πριν το Πάσχα να συμβεί αυτό, ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε».

Βέβαια, είχε ξεκαθαρίσει ότι θα είναι και το πρώτο μέτρο που θα επιστρέψει αν αναζωπυρωθεί η πανδημία το φθινόπωρο:

«Το πρώτο που θα επανέλθει μόλις ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας θα είναι το Green Pass και τότε δεν θα έχουν χρόνο να καλύψουν αυτό το κενό. Θα δημιουργηθεί ξανά αυτή την κατάσταση, την περιμένουμε Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Μάλλον Οκτώβριο θα έχουμε πάλι πίεση και το Green Pass μάλλον θα επανέλθει τον Οκτώβριο.»

Δεν ήταν όμως και ο μόνος που το προανήγγειλε, καθώς σχετικές δηλώσεις είχε κάνει και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. «Είμαστε κοντά» στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ωστόσο αν το επιβάλλουν οι συνθήκες θα επανέλθει, είχε πει.

Καταργείται το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους

Η Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα σταματήσει να ισχύει από τις 15 Απριλίου γιατί αυτό επιτάσσει η πορεία της πανδημίας αφενός, αλλά και γιατί αφετέρου πέτυχε τον στόχο του. «Χιλιάδες άνθρωποι άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν και δεν περιμένουμε άλλους μέσα στο καλοκαίρι, από φθινόπωρο πάλι».

Τι θα γίνει με το πρόστιμο των 300 ευρώ

Αναφορικά με το πρόστιμο των 300 ευρώ τόνισε: «Δεν εξετάζουμε την άρση των προστίμων. Δεν είναι σωστό να αίρονται αποφάσεις τις οποίες οι μισοί πολίτες έχουν ακολουθήσει και οι άλλοι μισοί όχι

Αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Για το θέμα της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, η κυρία Γκάγκα δεν θέλησε να κάνει κάποια πρόβλεψη για το τι θα γίνει τελικά, αλλά τόνισε πως πλέον υπάρχουν στη διάθεση τους όλων των ειδών τα εμβόλια κι ακόμη κι αν κάποιοι φοβόντουσαν χωρίς λόγο τα εμβόλια MRNA – αλλά ο φόβος είναι ανθρώπινος – τώρα μπορούν να επιλέξουν ένα εμβόλιο άλλης τεχνολογίας.

Τέταρτη δόση εμβολίου

"google ad"

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολίου, η κυρία Γκάγκα είπε πως τα αντισώματα φθίνουν μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, κυρίως σε ηλικιωμένους και ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί κι αυτό είναι κάτι που εξετάζει η επιτροπή εμβολιασμών, αλλά σε ότι αφορά τον γενικό πληθυσμό δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Τέλος, η κυρία Γκάγκα ολοκλήρωσε επισημαίνοντας πως βρισκόμαστε σε μια φάση «διαχειρίσιμης έξαρσης της πανδημίας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...