27.8 C
Chania
Wednesday, July 16, 2025

Νέα Αριστερά για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να απομαγνητοφωνηθούν όλες οι συνομιλίες

Ημερομηνία:

Η Νέα Αριστερά επιμένει στην άποψη ότι πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή ολόκληρο το ακουστικό υλικό από τις επισυνδέσεις όλων των ετών που αφορούν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αναλυτικά τόνισε:

Η υπόθεση των ηχογραφημένων συνομιλιών που σχετίζονται με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ αποκτά μια ακόμη διάσταση, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Νέα του Σαββατοκύριακου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υφίστανται ηχητικά ντοκουμέντα από παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κατά την περίοδο ‘21 – ‘22 τα οποία παραδόθηκαν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ελλιπή. Ο νέος, δε, γύρος καταγραφών που παραδόθηκε στην Εισαγγελία τον Φεβρουάριο του ‘25, διαπιστώθηκε κατά την ακρόαση των ηχητικών, ότι περιελάβανε τουλάχιστον 5-6 συνομιλίες με έμμεσες αναφορές σε πολιτικά ή υπηρεσιακά πρόσωπα, συνομιλίες που δεν είχαν απομαγνητοφωνηθεί από τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η αποκάλυψη αυτή ενισχύει το επιχείρημα για άμεση, πλήρη και καθολική διαβίβαση όλων των ψηφιακών δίσκων με τα ηχητικά στο Κοινοβούλιο, όπως έχει ζητήσει ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. Η απάντηση του Προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αφού συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή, συνιστά κατάφωρη παραβίαση της συνταγματικής υποχρέωσης για άμεση διαβίβαση δικογραφιών που αφορούν πιθανολογούμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Αν η κυβερνητική πλειοψηφία μπλοκάρει τη συγκρότηση προανακριτικής, τότε επιλέγει συνειδητά να συγκαλύψει πολιτικά πρόσωπα και να στερήσει από τη Βουλή το συνταγματικό της δικαίωμα για ποινική αξιολόγηση.

Η Νέα Αριστερά δηλώνει ξεκάθαρα: Δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία απόπειρα συγκάλυψης. Ζητούμε εδώ και τώρα:

•Τη διαβίβαση ολόκληρου του ακουστικού υλικού από τις επισυνδέσεις όλων των ετών.

•Την πλήρη απομαγνητοφώνηση όλων των συνομιλιών.

Η συγκάλυψη δεν θα περάσει. Οι βουλευτές και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχουν δικαίωμα να ενημερωθούν για το μέγεθος του σκανδάλου και της συγκάλυψής του. Και αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να εξαρτάται από τις αποφάσεις του Μαξίμου. Αφορά τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.

news247.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται οι διώξεις απεργών εκπαιδευτικών στα Χανιά – Κάλεσμα Αντίστασης από τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη...