20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Νέα δεδομένα για το πώς λειτούργησαν οι Χρυσαυγίτες το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα -Τι δείχνουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες

Ημερομηνία:

Νέα στοιχεία προκύπτουν από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινητοποιήθηκαν και έφτασαν σε πολύ σύντομο χρόνο και σε μεγάλο αριθμό στην Αμφιάλη.Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πως όπως σε όλα τα επεισόδια τα οποία είχε δημιουργήσει η Χρυσή Αυγή, έτσι και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα χρησιμοποιήθηκε η «τριαδική ενημέρωση» γνωστή και αλλιώς ως «πυραμίδα». Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Χρυσή Αυγή είχε υιοθετήσει την τακτική της «ενημέρωσης προς τα κάτω» προκειμένου να κινητοποιεί τα «τάγματα εφόδου» και να δημιουργούν διάφορα επεισόδια.

Πως λειτουργεί η «τριαδική ενημέρωση»:

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικές πηγές, η «τριαδική ενημέρωση» της Χρυσής Αυγής η οποία χρησιμοποιήθηκε και το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα λειτουργεί με τον ακόλουθο τρόπο: Το μέλος ή τα μέλη τα οποία βρίσκονται σε κάποια «εμπλοκή» συνήθως με μετανάστες ή αριστεριστές, ειδοποιούν τηλεφωνικά από δύο μέλη ο καθένας της «ομάδας κρούσης». Στη συνέχεια οι χρυσαυγίτες οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί, ενημερώνουν επίσης από δύο μέλη ο κάθε ένας, με αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά να έχει συγκεντρωθεί μια μεγάλη δύναμη ακροδεξιών έτοιμοι για σύγκρουση.

Οι εκτιμήσεις αυτές, επιβεβαιώνονται από το γεγονός πως οι ακροδεξιοί οι οποίοι βρίσκονταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα, κατάφεραν μέσα σε ελάχιστα λεπτά να κινητοποιήσουν περίπου 30 μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ και ο δολοφόνος του 34χρονου ράπερ Γιώργος Ρουπακιάς, παραδέχθηκε στην Αστυνομία πως βρισκόταν σπίτι του, όταν ειδοποιήθηκε από άλλους ακροδεξιούς πως υπήρχε «εμπλοκή στην Αμφιάλη».
Ο παραστρατιωτικός αυτός τρόπος δράσης, ο οποίος δίνει το πλεονέκτημα στους ακροδεξιούς να επιτίθενται σε μεγάλους αριθμούς εναντίον των θυμάτων τους, εκτιμάται από την Αστυνομία πως ταιριάζει «γάντι» όσον αφορά την «ομάδα κρούσης» της Χρυσής Αυγής.

Τι λέει πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής για την «τριαδική ενημέρωση»

Την παραπάνω θεωρία της ΕΛ.ΑΣ, ενισχύουν και οι δηλώσεις πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής στο Εθνος ο οποίος αποκάλυψε πως η «σκληροπυρηνική» οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ακολουθεί την τριαδική ενημέρωση, προκειμένου να προβεί σε διάφορες εγκληματικές ενέργειες, κάτω από τις εντολές του γ.γ. Της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη και του βουλευτή Γιάννη Λαγού, ενώ εμπλέκει και τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο Πατέλης μας έλεγε πως πρέπει να πάρουμε το OK από τον Λαγό και εκείνος ενημέρωνε τον αρχηγό. Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός, βγαίναμε στους δρόμους. Είτε για να γράψουμε συνθήματα, είτε για να την “πέσουμε” σε Πακιστανούς χρειαζόταν να έχει πρώτα ενημερωθεί ο Πατέλης και ο Λαγός».
Όπως αναφέρει ο ίδιος, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης. Όπως λέει, ορμητήριο είναι τα γραφεία από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία

.
«Ετσι έγινε η κινητοποίηση το βράδυ της δολοφονίας»

Το πρώην μέλος του ακροδεξιού κόμματος, αναφερόμενο στην κινητοποίηση που έγινε από τα μέλη της Χρυσής Αυγής το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα αλλά και στον ποιον ενημέρωσαν πρώτο αποκαλύπτει: «Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί».
Πηγή: www.iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιχμηρός Γιώργος Τσίπρας για Κασσελάκη: «Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο»

Η αναφορά του πρόέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε περιστατικό κατά τη διάρκεια της...

Κίσσαμος: “Πλούτος Παγκόσμιας Κληρονομιάς που χάνεται στους πέντε ανέμους”

Παρέμβαση για την προστασία, διάσωση και περαιτέρω ανάδειξη των ...

Αφιέρωμα στον Καβάφη και μουσική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ένα σημαντικό αφιέρωμα στον ποιητή Κ. Καβάφη, παρουσίαση νέων...