Νέα Δομή για τον Δήμο Χανίων: “Δημοτικό Κοινωνικό Πλυντήριο”

Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Χανίων με αίσθημα ευθύνης απαντά στις αυξημένες ανάγκες της κοινότητας προχωρώντας στη δημιουργία μας νέας δομής, που λείπει από την πόλη των Χανίων, το “Δημοτικό Κοινωνικό Πλυντήριο”. Η πρόταση για τη δημιουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Πλυντηρίου, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένης Ζερβουδάκη πρόκειται να τεθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση.

Σύμφωνα με αυτή την νέα δομή, οι εγγεγραμμένοι ωφελούμενοι, θα μπορούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους:

  • Να καθαρίσουν τα ρούχα τους δωρεάν
  • Να φροντίσουν την ατομική τους υγιεινή (δημοτικά λουτρά)
  • Να προμηθευτούν είδη ρουχισμού μέσω της δημοτικής ιματιοθήκης

Με αυτόν τον τρόπο σε συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και στη βασική φροντίδα της υγιεινής και καθαριότητας και οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στον όγκο των υποχρεώσεων της καθημερινότητας (λογαριασμοί ΔΕΗ και ΔΕΥΑΧ, αδυναμία αγοράς ή επισκευής συσκευής πλυντηρίου κ.λπ.) θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε αυτή τη δομή δωρεάν. Ο χώρος θα είναι προσβάσιμος και σε άτομα με αναπηρία.

"Sponsored links"

Έτσι, θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη προσωπική τους υγιεινή και ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες, εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, την καθαριότητα και το στέγνωμα των ρούχων τους και θα ικανοποιήσουν την ανάγκη της ένδυσης και υπόδησης μέσα από την ύπαρξη της ιματιοθήκης μας, η οποία πλέον θα στεγάζεται στο συγκεκριμένο χώρο ο οποίος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος.

Τη λειτουργία της νέας αυτής Δομής θα υλοποιήσει το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων που στόχο έχει να σχεδιάζει, να εισηγείται και να μεριμνά για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών καθώς και να συμμετέχει σε δράσεις που στοχεύουν στην υποστήριξη και φροντίδα της υγείας των δημοτών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live