Νέα μέτρα τον Μάρτιο προβλέπονται στη συμφωνία για τη δόση

Κανένα σχόλιο

Πριν ακόμα κοπάσουν οι «επινίκιες» δηλώσεις της κυβέρνησης για τη νέα δόση και οι υποσχέσεις, ακόμα μία φορά, πως «αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα», σε προσχέδιο του νέου μνημονίου, που θα υπογραφεί για την εκταμίευση της δόσης και διέρρευσε στον Τύπο, αναφέρεται πως η κυβέρνηση θα πρέπει ως τον Μάρτιο να αποφασίσει νέα μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2016 στο πλαίσιο της επιμήκυνσης. Επίσης στο προσχέδιο προβλέπεται επανεξέταση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα για «αύξηση αποτελεσματικότητας και καταπολέμηση ανεργίας».

Μεταξύ άλλων στο προσχέδιο τίθεται ρήτρα πρόσθετων περικοπών σε περίπτωση απόκλισης του στόχου των αποκρατικοποιήσεων. Ειδικότερα σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί το 2013 ο στόχος για την είσπραξη 2,6 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις, τότε θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα έως και 1 δις ευρώ εντός του ίδιου έτους.

Παράλληλα προβλέπεται πως ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα αυξάνεται αυτόματα αν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μειωμένα. Σε περίπτωση που τα έσοδα δεν θα καλύπτουν τον στόχο τότε θα πρέπει να υπάρξει «κάλυψη του κενού» με περαιτέρω περικοπές δαπανών στη γενική κυβέρνηση, σε ποσοστό 50% του ποσού που δεν εισπράχθηκε από ιδιωτικοποιήσεις με βάση τα συμφωνηθέντα.

"Sponsored links"

Επιπλέον, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013, στο προσχέδιο αναφέρεται πως θα πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ προβλέπονται και αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε δύο φάσεις τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο.

Σχετικά με τον ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους, που θα είναι στην Τράπεζα της Ελλάδας, σε αυτόν θα μπαίνουν όλα τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, τα επιπλέον φορολογικά έσοδα όταν η Ελλάδα περάσει σε φάση πρωτογενούς πλεονάσματος καθώς και το 30% των επιπλέον του στόχου εσόδων.

Διαβάστε το έγγραφο που διέρρευσε στον Τύπο (http://issuu.com/tvxorissinora/docs/dnt/3), στο οποίο περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση, τη βιωσιμότητα του χρέους και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομόλόγων. Το εν λόγω έγγραφο θα τεθεί προς έγκριση σε επόμενο Εurogroup.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις