26.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Νέα μαρτυρία πρόσφυγα: “Το Λιμενικό έδεσε σχοινί στο σκάφος” – Αυτό πήρε δεξιά κλίση και αιφνιδίως βυθίστηκε

Ημερομηνία:

Μια συγκλονιστική μαρτυρία η οποία έρχεται σε αντίθεση με όσα δήλωσε ο Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας και αλληλέγγυος Τάσος Πολυχρονόπουλος για το ναυάγιο της Πύλου.

«Τους έδεσε με κάποιο σχοινί το σκάφος του λιμενικού και προσπάθησε να τους ρυμουλκήσει προς τα αριστερά. Για άγνωστο λόγο το σκάφος πήρε δεξιά κλίση και αιφνιδίως βυθίστηκε» υποστήριξε ο κ. Πολυχρονόπουλος επισημαίνοντας ότι ο 24χρονος ήταν σαφής στα όσα του δήλωσε.

Μεταφέροντας τα όσα του αποκάλυψε ο νεαρός από τη Συρία τόνισε ότι οι μετανάστες αντιμετώπισαν με δυσπιστία τις εκκλήσεις του Λιμενικού Σώματος που αρνείται την εμπλοκή του στη βύθιση του σκάφους. «Η μαρτυρία είναι σαφής. Επρόκειτο για πρόσδεση με σχοινί από σκάφος του Λιμενικού» πρόσθεσε.

Αιτιολογώντας την άρνηση των μεταναστών πάνω στο πλοίο να ζητήσουν βοήθεια υποστήριξε ότι αυτό πιθανώς να οφείλεται στη δυσπιστία με την οποία αντιμετώπισαν την ενέργεια του ΛΣ καθώς όπως είπε «αντιμετώπισαν τις προσκλήσεις αυτές ενδεχομένως ως απειλή».

Συμπλήρωσε δε ότι «η τακτική που ακολουθεί η ΕΕ για την Ευρώπη ως φρούριο δυστυχώς οδηγεί τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο»

Ο κ. Πολυχρονόπουλος έφτασε στην Καλαμάτα, στο σημείο όπου παρέμεναν οι 104 διασωθέντες μετά από παράκληση συγγενή του και τη μεσολάβηση ανθρωπιστικών φορέων.

Ο ίδιος μιλώντας για τις κακουχίες που αντιμετώπισαν εν πλω είπε ότι επί σχεδόν πέντε ημέρες ήταν χωρίς εφόδια και είναι θαύμα πως επιβίωσαν. «Πέθαναν άνθρωποι στο καράβι από τις κακουχίες» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το NEWS 24/7 έφερε την Πέμπτη στην δημοσιότητα βίντεο με μετανάστες να αναφέρουν στον Αλέξη Τσίπρα για πρώτη φορά πως το αλιευτικό δέθηκε με σχοινί από σκάφος του Λιμενικού. Η παραπάνω μαρτυρία επιβεβαιώνει το βίντεο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ