Νέα σελίδα για τα Ταμπακαριά – Π. Σημανδηράκης: «Μπήκε ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα της ενιαίας διαδρομής του παραλιακού μετώπου»

Κανένα σχόλιο

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 2/11/2022, από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, και την ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση περιοχής Ταμπακαριών», παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη. Στην υπογραφή της σύμβασης, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.585.539,90€ (με ΦΠΑ) εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας: 2 «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος καιαντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του ΠεριφερειακούΕπιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ 2014-2020». Το συνολικό χρονοδιάγραμμαυλοποίησής του προσεγγίζει τους 18 μήνες.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Χανίων, αναφερόμενος στην ανάπλαση της περιοχής των Ταμαπακαριών, έκανε λόγο για ένα σπουδαίο έργο, που «ανοίγει» ουσιαστικά τις πολύ μεγάλες παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο. «Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο αφορά στις δύο επιμέρους περιοχές της Αγίας Κυριακής και της οδού Βιβιλάκη και Φραγκοκαστέλλου. Οι παρεμβάσεις αυτές έρχονται να συμπληρώσουν όλες τις ανάγκες, που υπάρχουν στον δημόσιο χώρο, να αναβαθμίσουν όλες τις πεζοπορικές διαδρομές, να δημιουργήσουν και να προσθέσουν αστικό εξοπλισμό, καθώς και να φροντίσουν για τις θέσεις στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης, προσθέτοντας ότι η εν λόγω παρέμβαση θα αναβαθμίσει συνολικά την εμπειρία του επισκέπτη αλλά και του κατοίκου, «ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη συνολική διαδρομή, που η αφετηρία της θα είναι από την Αγία Κυριακή και θα καταλήγει στους Αγίους Αποστόλους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

"Sponsored links"

«Στη μελέτη έχουν προβλεφθεί οι εργασίες των δικτύων κοινής ωφελείας, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία παρέμβαση, που θα απαντά συνολικά στα ζητήματα», ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, εκφράζοντας την κατανόησή του για τις τυχόν οχλήσεις, που θα προκληθούν σε κάποιους κατοίκους της περιοχής «όμως τα έργα, οι παρεμβάσεις και η ωφέλεια για τον τόπο θα είναι μακροπρόθεσμη».Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις υπηρεσίες και την προηγουμένη διοίκηση του Δήμου για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για τη δρομολόγηση του έργου της ανάπλασης.

Όπως επεσήμανε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτηςτο συγκεκριμένο έργο ήταν ενταγμένο στοΣχέδιοΒιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, «ενώ συνεχίζουμε με τη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς ο Δήμος Χανίων λαμβάνει ένα πόσο, που προσεγγίζει τα 25 εκατομμύρια, για να συνεχίσει όλη αυτή την ανάπλαση, που χρειάζεται η πόλη», πρόσθεσε ο κ. Αρναουτάκης.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Αρναουτάκης μέσα στο 2023 θα είναι σε εξέλιξη αρκετά έργα, τα οποία έχει προετοιμάσει ο Δήμος και τα οποία είναι οραματικά, τα οποία πρέπει νασυνδυαστούν με τα υπόλοιπα έργα,που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης με ένα σημαντικό ποσό. «Μέσα από τη συνεργασία, που έχουμε με τονΔήμαρχο Χανίων, τον Παναγιώτη Σημανδηράκη, και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για αυτή την πόλη, που αξίζει μέσα από όλα αυτά τα έργα,ώστε να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε περήφανοι για τα Χανιά, είμαστε περήφανοι για την Κρήτη», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Αρναουτάκης.

"Sponsored links"

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου αναφέρθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Καλογριδάκης, εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά του, καθώς ένα μεγάλο έργο, που δρομολογήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία, δρομολογείται, όπως ανέφερε. «Το έργο περιλαμβάνει ανάπλαση πεζοδρομίων, αστικού εξοπλισμού, ενώ μέσα στη μελέτη υπάρχουν και αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές, ενώ θα γίνει καιυπογειοποίηση δικτύων», τόνισε ο κ. Καλογριδάκης.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης σύντομη παρουσίαση των παρεμβάσεων πραγματοποίησε η Αρχιτέκτων Μηχανικός του Τμήματος Μελετών, Προγραμμάτων και Δημοτικής Περιουσίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Ελένη Βαγιανού.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live