16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νέα συγκέντρωση την Πέμπτη για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αντίστασης:

Η συγκέντρωση της Πέμπτης 4 του Ιούνη  στις 7.00 μ.μ. ενάντια στο νέο γύρο αντεργατικών μέτρων που αφαιρούν κάθε έννοια δικαιώματος στη δουλειά και τη ζωή και η αντίσταση στη σύγχρονη καπιταλιστική ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, είναι ζωτική για τον κόσμο της δουλειάς  στον τόπο μας και ταυτόχρονα η πιο ουσιαστική αλληλεγγύη στη δίκαιη εξέγερση των κολασμένων στις ΗΠΑ.

 Η επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της δουλειάς κλιμακώνεται και αποτελεί σταθερά την απάντηση στις κρίσεις του στερώντας συνεχώς την ανάσα από την εργατική τάξη και όλους τους από κάτω, σε πλανητική κλίμακα. Τα δις στους ισχυρούς του κεφαλαίου τα οποία θα πληρώσουν οι λαοί με επιβολή της πιο στυγνής εκμετάλλευσης, φτώχειας και ανεργίας, είναι όροι που φανερά επιλέγει το σύστημα για ν’ ανοίξουν νέοι γύροι κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Όμως η γενικευμένη, βαθειά και αθεράπευτη κρίση του συστήματος θα παραμένει με συνεχείς εκδηλώσεις δίπλα στην επελαύνουσα καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

 Νέοι γύροι αγώνων αντίστασης για δουλειά με δικαιώματα και ζωή γίνονται αναγκαίοι για τους εργαζόμενους. Αυτοί οι αγώνες μπορούν και πρέπει να βρουν προοπτική έξω από το σύστημα της εκμετάλλευσης κα τους «ρεαλισμούς» που προσπαθεί να επιβάλλει. Έτσι μπορούν ν’ αποκτήσουν αποτελεσματικότητα, ν’ αρχίσουν να αποσπούν νίκες, ν’ ανοίξουν δρόμους απελευθέρωσης.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στον τουρισμό στην πόλη μας και σ’ όλη τη χώρα,  αποτελούν αξιόλογες και αναγκαίες εστίες αντίστασης που πρέπει να ενισχυθούν. Αυτές θέλει να υπηρετήσει η συγκέντρωση της Πέμπτης 4 Ιούνη στις 7.00 μ.μ. στην Πλατεία της Αγοράς που συναποφασίστηκε στην ανοικτή σύσκεψη στις 29 Μάη από συλλογικότητες της αντίστασης και του αγώνα στην πόλη μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ