24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Νέο «debate» στον ΣΥΡΙΖΑ – Μωραΐτης: «Κλόουν της εγωπάθειας», Κασιμάτη: «Ψώνιο της παραπολιτικής»

Ημερομηνία:

Λογικά, το τελευταίο που θα ήθελε να πάρει στις βαλίτσες του για Σπέτσες, για την συνάντηση εργασίας το προσεχές Σαββατοκύριακο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ήταν η μουρμούρα, η ένταση, η δυσφορία – σε κάθε περίπτωση η «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα στην οποία βρέθηκε η Κουμουνδούρου τις τελευταίες ημέρες. Οι ισχυρές αναταράξεις, δηλαδή, που χτύπησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Για ένα ζήτημα το οποίο διαλύει τις «γραμμές» και δοκιμάζει το «νεύρο» της «γαλάζιας» κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ «έσκασαν» τα κύματα από την δυνατή εσωκομματική «φουρτούνα» που σηκώθηκε. Η εικόνα μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης με συνοχή και ενιαία έκφραση πήγε… περίπατο καθώς εμφανίστηκαν ανορθογραφίες και, δεδομένα, χάθηκαν οι εντυπώσεις.

Την Κουμουνδούρου «σημάδεψε» τόσο η αντιπαράθεση Κασσελάκη και Πολάκη όπως εξελίχθηκε όσο και η διάσταση της γραμμής του κόμματος, επί της κομματικής πειθαρχίας, όπως εκφράστηκε από την εκπρόσωπο τύπου Δώρα Αυγέρη την Παρασκευή αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αργότερα. Οι πληροφορίες, πάντως, φέρνουν τον Στέφανο Κασσελάκη και την Δώρα Αυγέρη, μετά το τέλος της Κεντρικής Επιτροπής, την Κυριακή το μεσημέρι να έχουν συνάντηση σε καλό κλίμα όπου και συζητήθηκε το ζήτημα που έφερε την αξιωματική αντιπολίτευση να εμφανίζεται με αρρυθμίες στο πεδίο της ενιαίας έκφρασης.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως και ο ναύαρχος Αποστολάκης, στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, σε χθεσινή τηλεοπτική του παρουσία (Attica) παραδέχθηκε πως κακώς ξεκίνησε η συζήτηση εντός του ΣΥΡΙΖΑ πριν έρθει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια στη δημοσιότητα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αναταράξεων σε σχέση με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε η Νίνα Κασιμάτη με επιστολή της προς το προεδρείο της ΚΟ φέρεται να ζητά να μην χρησιμοποιείται η υπογραφή της σε προτάσεις νόμων του κόμματος χωρίς να προηγηθεί συζήτηση και η συναίνεσή της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή της η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να σημειώνει πως δεν επιτρέπει την προσθήκη της υπογραφής καθώς επίσης και να δηλώνει την διαφωνία της με την εξουσιοδότηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη προς τον επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, για την επανακατάθεση της συμφωνίας του 2018 ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην επιστολή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως δεν τοποθετείται για την ουσία της πρωτοβουλίας αλλά εκφράζει τη διαφωνία της για τον χρονισμό της και τον κοινοβουλευτικό τύπο, αναφέροντας πως θα ακολουθήσει και νέα επιστολή της.

Την είδηση περί επιστολής Κασιμάτη στο προεδρείο στο προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε μέσω social media ο στοχουργός, και ένθερμος υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Μωραΐτης. «Άλλος ένας κλόουν της εγωπάθειας στο τσίρκο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πλάτη χιλιάδων ανθρώπων που πίστεψαν, πόνεσαν, αγωνίστηκαν» σημείωσε σε ανάρτηση του.

MORAITIS_814be.jpg

Μετά από αυτό, σε ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η Νίνα Κασιμάτη ανέφερε με νόημα: «Δηλαδή την επόμενη φορά που θα μιλήσω στο όργανο όπου μετέχω με την εντολή του ελληνικού λαού επί 5 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, θα πρέπει να σκεφτώ μήπως δεν εγκρίνει ο δυστυχισμένος που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει παρασιτοκτόνο. Ψώνια της παραπολιτικής».

KASIMATI_67c2d.jpg

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ