Νήσος Χρυσή: Παρά την καταστροφή του περιβάλλοντος ο Δήμος Ιεράπετρας προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης Κοζυράκη που απαγορεύει την επισκεψιμότητα

Κανένα σχόλιο

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στην Ιεράπετρα η απαγόρευση της επισκεψιμότητας στη Νήσο Χρυσή, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Στο Δήμο Ιεράπετρας επικρατεί αναβρασμός, ενώ μετά την συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα υποβληθεί αίτημα ακύρωσης της επίμαχης απόφασης.

Ήδη, η Νομική Υπηρεσία του Δήμου κατέθεσε αυθημερόν  ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας α) κατά του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κατά β) κατά της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αίτηση ακύρωσης της με αριθμό 13033/164/11-03-2022 απόφασης της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τη νήσο Χρυσή για το έτος 2022» (ΦΕΚ Β 1414/24-03-2022).

"Sponsored links"

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης (φωτογραφία) τονίζοντας τη σπουδαιότητα του θέματος για όλη την τοπική κοινωνία δήλωσε:

«Όπως έχουμε πολλάκις επαναλάβει δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την επιτροπή. Το πρόβλημά μας εστιάζεται μόνο στην συγκεκριμένη απόφασή που απαγορεύει την επισκεψιμότητα της Νήσου. Δεν θέλουμε να διαφωνήσουμε με τους επιστήμονες αλλά σε καμία περίπτωση δε θα αποδεχτούμε την απόφασή που υπογράφεται από την κα. Κοζυράκη και γι’ αυτό προβήκαμε σε αίτηση ακύρωσής της μέσω της δικαστικής οδού. Με την απόφαση της Διοικήτριας θίγεται βίαια το τουριστικό μας προϊόν και βάλλεται όλη η τουριστική μας ανάπτυξη η οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς και αξιοσημείωτα».

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος, «στον αγώνα μας για τη φύλαξη και προστασία του Νησιού χωρίς να αποκλείεται όμως η δυνατότητα επίσκεψής του, συμπορευόμαστε με όλους τους φορείς και τους Συλλόγους του Δήμου και με το σύνολο της κοινής γνώμης και δεν επηρεαζόμαστε από μεμονωμένες φωνές. Ως Δημοτική Αρχή παρακολουθούμε πως εξελίσσονται οι ενέργειες και οι αποφάσεις και κρατάμε συνεχώς ενημερωμένα τα αρμόδια Υπουργεία επί του θέματος. Ένα είναι σίγουρο. Ότι το θέμα της Χρυσής δεν έχει κλείσει και ούτε θα κλείσει μέχρι να λυθεί. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα υιοθετηθεί η απόφασή μας και θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει κι εμείς να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση και τις άμεσες ενέργειές και κινήσεις μας για να στηρίξουμε το συμφέρον της Ιεράπετρας και των δημοτών μας».

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live