Νίκος Χουντής για κυβέρνηση: «Αντί να ψάχνει για πολιτικό σαμποτάζ πίσω από τις αποκοπές ρεύματος, να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τα νέα σενάρια ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ»

Κανένα σχόλιο

«Την απαίτηση των δανειστών για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων μεταφοράς ενέργειας της χώρας, θα την πληρώσουν η ελληνική οικονομία και οι Έλληνες καταναλωτές».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Έκθεσης της Κομισιόν, σχετικής με την Ενεργειακή Ένωση.

Ο Νίκος Χουντής, στην τοποθέτησή του, αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα σημερινά δημοσιεύματα που εμφανίζουν την Κομισιόν να επιμένει στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ κατά 66%, την κάλεσενα σταματήσει «να επιβάλλει τέτοιες καταστροφικές πολιτικές, στο όνομα οικονομικών συμφερόντων και γεωπολιτικών επιδιώξεων που είναι σε βάρος του ελληνικού δημόσιου συμφέροντος και των Ελλήνων καταναλωτών».

"Sponsored links"

Καταλήγοντας, επέκρινε την Κομισιόν ότι,βασίζει την Ενεργειακή Ένωση«στο ίδιο αποτυχημένο μοντέλο των ιδιωτικοποιήσεων, που δεν μπορούν να εγγυηθούν για τις χώρες μας, ούτε την ενεργειακή ασφάλεια, ούτε τη μείωση του οικονομικού και περιβαλλοντικού κόστους, ούτε και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας».

Ο Νίκος Χουντής, μετά τη συνεδρίαση, έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, άφηνε να εννοηθεί ότι το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ έχει πάψει να υφίσταται και η διαπραγμάτευση γινόταν με δεδομένη την παραμονή των ενεργειακών δικτύων υπό δημόσιο έλεγχο.
Οι πρόσφατες πληροφορίες ότι η Κομισιόν δε βρίσκει ικανοποιητικές τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς και ότι επιμένει στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων ενέργειας, αποτελεί τεράστια απειλή για την ενεργειακή πολιτική, αλλά και την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή.

Για άλλη μία φορά, η Ελλάδα φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται με άλλα μέτρα και σταθμά, σε σχέση με άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η κυβέρνηση, αντί να ψάχνει «πολιτικό σαμποτάζ» πίσω από τις αποκοπές ρεύματος, οφείλει να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις και να μην παραδώσει, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί, και την ενεργειακή πολιτική, στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα που στόχο έχουν, όχι την ενεργειακή ασφάλεια, την εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας και την οικονομική ανακούφιση του Έλληνα καταναλωτή, αλλά μόνο τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους».

Το βίντεο της παρέμβασης του Νίκου Χουντή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βρίσκεται στο ακόλουθο link:

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις