19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Να υπάρξει πολιτικό μορατόριουμ, ζητά ο Βατόπουλος – Η κυβέρνηση να μην κατεβάζει νομοσχέδια που προκαλούν. Έχουμε χρόνο να τσακωθούμε αργότερα

Ημερομηνία:

Στο ζήτημα των διαδηλώσεων αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ζητώντας να υπάρξει «πολιτικό μορατόριουμ».

Προς αυτή την κατεύθυνση εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή «πρωινοί τύποι» του ΑΝΤ1, η κυβέρνηση θα έπρεπε να αποφεύγει να φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδια που προκαλούν κοινωνικές αντιδράσεις και από την πλευρά της αντιπολίτευσης και των συλλογικοτήτων να συμφωνηθεί ότι πρέπει να αποφεύγονται μεγάλες συγκεντρώσεις.

«Ο ιός διασπείρεται σε οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων. Θα ήταν σκόπιμο σε αυτή τη φάση να υπάρχει ένα μορατόριουμ και από την πλευρά της κυβέρνησης να μην κατεβάζει νομοσχέδια τα οποία δημιουργούν προβλήματα εφόσον αυτό το πράγματα είναι δυνατόν, και από την πλευρά της αντιπολίτευσης για το ίδιο πράγμα. Οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα, να υπάρξει υπερμετάδοση του ιού και να έχουμε μεγάλη αύξηση. Η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνά, αλλά αν είναι δυνατόν να μην προκαλούμε σε αυτή τη φάση, θα ήταν πολύ καλό», είπε ο κ. Βατόπουλος.

«Όταν εννοώ μορατόριουμ, εννοώ μορατόριουμ των πάντων. Και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και των συλλογικοτήτων και των πάντων. Η χώρα αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα πρόβλημα δημόσιας υγείας και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό και όλα τα άλλα ας πάνε αργότερα. Έχουμε χρόνο να τσακωθούμε αργότερα», πρόσθεσε.

«Ο ιός αυτός έχει και το εξής χαρακτηριστικό. Επειδή δεν έχει πολύ μεγάλη θνητότητα ή νοσηρότητα, δηλαδή όποιος κολλάει να αρρωσταίνει βαριά, πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα η οποία είναι πληθυσμιακή. Δηλαδή από τους 100 θα μολυνθούν, 1-2 θα αρρωστήσουν βαριά, συνεπώς οι άλλοι 98 δεν αισθάνονται ότι κινδυνεύουν άρα δεν παίρνουν και πολύ σοβαρά το πρόβλημα. Είναι μια ύπουλη κατάσταση. Ο καθένας από εμάς αισθάνεται ότι κατά 98% την έχει γλιτώσει. Και αυτό λειτουργεί αντίστροφα. Σου λέει ας κάνουμε και το πάρτι μας, ας κάνουμε και τα Κούλουμα, ας κάνουμε και το καρναβάλι. Αυτή είναι η επιτυχία του ιού. Αυτό το ύπουλο», σημείωσε ακόμα.

Όπως ανέφερε, «η βρετανική μετάλλαξη μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα. Το δεύτερο ή τρίτο κύμα των επιδημιών αυτών είναι πολύ πιο ισχυρό από το πρώτο κρούσματα παραδοσιακά, το έχουμε δει διαχρονικά στις επιδημίες γρίπης. Η διαφορά εδώ είναι ότι αν και περισσότερα τα κρούσματα είναι πιο ήπια και σε νεότερες ηλικίες, ενώ οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, προφανώς και λόγω των εμβολιασμών, αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το πρώτο κύμα.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...