22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νηστικοί και δίχως να τους δοθούν ρούχα και παπούτσια που είχαν συγκεντρωθεί έφυγε η πλειοψηφία των μεταναστών της Π. Ηλεκτρικής | Φωτός

Ημερομηνία:

Σοβαρότατες καταγγελίες για τις συνθήκες που αντιμετώπισαν οι 261 μετανάστες της Παλιάς Ηλεκτρικής έφθασαν στην εφημερίδα μας.

Πέραν του προβλήματος που είχε παρουσιασθεί χθες με την αποχέτευση για το οποίο χρειάστηκε να έρθει αποφρακτικό μηχάνημα του Δήμου, οι μετανάστες όλες αυτές τις ημέρες παρέμειναν με τα ίδια βρώμικα ρούχα, δεν έκαναν μπάνιο, δεν είχαν νερό ούτε καν να πλυθούν.

Ειδικά για τις γυναίκες η κατάσταση ήταν πιο δύσκολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πολλές συζητήσεις επιτράπηκε σε κάποιους να πλυθούν με σαπούνι.

11407153_10205991348235748_8061878769296130070_n

Κι ενώ είχαν συλλεχθεί ρούχα και παπούτσια που είχαν φέρει πολίτες των Χανίων που ήθελαν να βοηθήσουν τους μετανάστες, τα πιο πολλά δεν τους δόθηκαν ποτέ και παραμένουν στιβαγμένα σε ένα δωμάτιο.

Το βράδυ, η πλειοψηφία των μεταναστών πήρε τα χαρτιά του και έφυγε προς Αθήνα. Οι μετανάστες έφυγαν λίγο μετά τις 8 νηστικοί αφού ενώ είχε ετοιμαστεί φαγητό δεν τους επιτράπηκε να φάνε με τον φόβο ότι θα χάσουν το πλοίο. Στην Παλιά Ηλεκτρική έχουν παραμείνει μόνο τα ασυνόδευτα παιδιά, 58 στον αριθμό.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, υπήρχαν κενά και ελλείψεις συντονισμού οι οποίες λαμβάνοντας υπόψη και τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων δημιουργούσε προβλήματα στην κάλυψη πολύ βασικών ανθρώπινων ανάγκων.

Να αναφέρουμε τέλος ότι η καταγωγή της πλειοψηφίας των μεταναστών της Π. Ηλεκτρικής είναι από Ερυθραία, Σομαλία, Αίγυπτο, Ιράκ, Σουδάν και Συρία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...