Μεγάλο αγώνα δίνει η οικογένεια της πρωταθλήτριας ΑμεΑ Διονυσίας Τσακίρη στην Ελευσίνα, έτσι ώστε να μην χαθεί το σπίτι τους, λόγω οφειλών, με την τοπική κοινωνία να βρίσκεται στο πλευρό τους, με καθημερινές κινητοποιήσεις έξω από το σπίτι, το οποίο πουλήθηκε σε πλειστηριασμό και τώρα αναζητείται λύση προκειμένου να αγοραστεί το σπίτι από τον ιδιώτη που το πήρε.

«Το σπίτι χάθηκε δυστυχώς στον πλειστηριασμό για μόλις 20.000 ευρώ που ήταν η οφειλή στην τράπεζα. Στη συνέχεια το δάνειο τιτλοποιήθηκε και πήγε σε ένα πολύ γνωστό fund. Για μόλις 50.000 ευρώ, το σπίτι βγήκε στον πλειστηριασμό. Βγήκε στο σφυρί για 106.000 ευρώ και πουλήθηκε στις 84.000 ευρώ», αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας Κατερίνα Φραγκάκη στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος.

«Πρόκειται για μια 6μελή οικογένεια, ο πατέρας είναι σιδεράς, με σοβαρά θέματα υγείας. Η οικογένεια προσπαθεί να βιοποριστεί ενώ ταυτόχρονα ο πατέρας τρέχει με το κορίτσι σε αγώνες και τιμά τη χώρα μας. Πριν από μια εβδομάδα πήρε το 2ο βραβείο στο αγώνισμά της. Και ενώ υπήρχε μια ελάχιστη οφειλή και μπορούσε το κράτος με απλές διατάξεις να προνοήσει να μην βγαίνει το σπίτι σε πλειστηριασμό αλλά να γίνεται μια πρόταση στην οικογένεια και να βρίσκεται μια εξωδικαστική λύση», επισημαίνει.

«Στην αρχή ένιωθα φόβο. Ακόμα το νιώθω, απλά τώρα είναι λίγο πιο ομαλά. Με βοηθάει η αγάπη του κόσμου», τονίζει με τη σειρά της η Διονυσία Τσακίρη, σημειώνοντας πως αυτή η κινητοποίηση νιώθει πως μπορεί να βοηθήσει στο να μην χαθεί το σπίτι της. «Και όχι μόνο το δικό μου σπίτι», τόνισε. «Πήγαμε στο υπουργείο, όπου εκεί περιμένουμε μια απάντηση», σημείωσε επίσης.

Σημειώνεται πως η αθλήτρια ΑμεΑ ζει με επίδομα 700 ευρώ, έχοντας αυξημένα έξοδα για την υγεία της.

«Ζουν σε ένα καθεστώς τρόμου χωρίς να ξέρουν πως θα ρυθμίσουν τη δόση. Δεν είναι στρατηγικά κακοπληρωτές. Θέλουν να ρυθμίσουν την οφειλή τους και δεν μπορούν», επισημαίνει η δικηγόρος της οικογένειας.

«Κάνουμε ενέργειες ώστε να μπορέσει να βρεθεί το χρηματικό ποσό που έδωσε ο συγκεκριμένος ιδιώτης, να δοθούν τα χρήματα πίσω στον ιδιώτη, ώστε η Διονυσία να αγοράσει το σπίτι της μέσω αυτής της διαδικασίας», λέει στη συνέχεια η κυρία Φραγκάκη. «Είναι πολύ δύσκολο αλλά θα τα καταφέρει. Υπάρχει πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται. Το υπουργείο μας ανέφερε ότι θα βρεθεί η λύση μέσω κάποιων χορηγών. Υπάρχει ανταπόκριση, περιμένουμε αύριο την απάντηση πως θα γίνει αυτό», τονίζει η κυρία Φραγκάκη.

«Υπάρχει τρόπος αλλά δεν υπάρχει διάθεση. Αυτά που μας προτείνουν οι εταιρείες αυτές πρέπει να είναι βιώσιμες», καταλήγει η δικηγόρος.

Όπως προαναφέρθηκε, πλήθος κόσμου δείχνει την έμπρακτη στήριξή του στην οικογένεια.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ακόμη μια κινητοποίηση σωματείων και φορέων ενάντια στην απειλή έξωσης της Διονυσίας και της οικογένειάς της από το σπίτι τους στην οδό Παπαγιάννη, στην Ελευσίνα.

Ελευσίνα: Φωτογραφίες από τη χθεσινή κινητοποίηση ενάντια στην έξωση της οικογένειας

(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Α.ΜΕ./EUROKINISSI)
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Α.ΜΕ./EUROKINISSI)
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Α.ΜΕ./EUROKINISSI)
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Α.ΜΕ./EUROKINISSI)

Ελευσίνα: Βίντεο από τη χθεσινή κινητοποίηση ενάντια στην έξωση της οικογένειας

tvxs.gr