Νοθεία υπέρ Ανδρουλάκη στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ στα Χανιά; – Βρέθηκαν 94 επιπλέον ψηφοδέλτια στο Καστέλι Κισσάμου – Αιχμές για τον ρόλο του Δημάρχου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμενο δυνατό…

Ευθέως θέτει ζήτημα για το αδιάβλητο των εκλογών για τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ο πρώην Πρωθυπουργός και υποψήφιος, Γιώργος Παπανδρέου.

Όλα φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει από καταγγελία στα Χανιά και συγκεκριμένα στο εκλογικό κέντρο στο Καστέλλι Κισσάμου.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τον επόπτη εκλογών από πλευράς του κ. Παπανδρέου, Ιποκκράτη Μανουδάκη, καταμετρήθηκαν επιπλέον 94 ψηφοδέλτια σε σχέση με όσους είχαν ψηφίσει.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων.

Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Μιλώντας στο Parakritika.gr, ο κ. Μανουδάκης αφήνει σαφείς αιχμές και για τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, η σχέση του οποίου με τον κ. Ανδρουλάκη είναι γνωστή, ενώ ιδιαίτερη πατρίδα του είναι το Καστέλλι.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανουδάκης:

“Ως επόπτης της εκλογικής διαδικασίας από πλευράς του κ. Παπανδρέου για την Π.Ε. Χανίων, μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες και κατόπιν σχετικού ελέγχου, εντοπίστηκαν μεγάλες αποκλίσεις στο εκλογικό κέντρο Κισσάμου στο Καστέλλι, όπου μετά την αντιπαραβολή των στοιχείων μεταξύ των διαπιστευμένων ψηφοφόρων και των ψηφοδελτίων στην κάλπη, διαπιστώθηκε ότι καταμετρήθηκε παραπάνω τουλάχιστον το 1/4 των ψήφων. Βρέθηκαν 94 επιπλέον ψηφοδέλτια από τους διαπιστευμένους, πράγμα το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα της εκτεταμένης νοθείας. Προφανώς, δημιουργεί εύλογη απορία, καθώς το Καστέλλι αποτελεί ιδιαίτερη πατρίδα του νυν Δημάρχου Χανίων και “επικεφαλής” των οπαδών και φίλων του κ. Ανδρουλάκη στα Χανιά”.

"Sponsored links"

parakritika.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live