«Νοικιάζουν» εργαζόμενους και τους παίρνουν τον πρώτο μισθό: Ο «Μεσαίωνας» δεν περιγράφει αυτό που γίνεται στην Πάτρα

Κανένα σχόλιο

Ξεπερνούν τη πιο νοσηρή φαντασία οι τρόποι που βρίσκουν διάφορα γραφεία «ευρέσεως εργασίας» στην Πάτρα για να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, που επικαλείται δηλώσεις του μέλους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, Βασίλη Παπασημακόπουλου, «η εκμετάλλευση ξεκινά καθώς όταν βρουν κάποια εργασία στον άνεργο, ο πρώτος μισθός πηγαίνει στο γραφείο. Μετά από δύο – τρεις μήνες ο εργαζόμενος πιέζεται, με διάφορους τρόπους σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας, ώστε να φύγει και να προωθήσουν άλλον, για να ξαναπάρουν έτσι ως προμήθεια τον πρώτο μισθό.»

«Από την άλλη, γραφεία ενοικίασης εργαζομένων, προωθούν άνεργους σε εργοδότες οι οποίοι τους προσλαμβάνουν ως 2ωρους ή 4ωρους και στη συνέχεια, για να συμπληρώσουν τις υπόλοιπες ώρες εργασίας, τους προωθούν σε άλλους εργοδότες, με αποτέλεσμα να δουλεύουν 9 έως και 12 ώρες μαύρα, ενώ φαίνονται ως εργαζόμενοι μόνο στον πρώτο εργοδότη.

"Sponsored links"

»Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκμετάλλευσης εργαζόμενου, όπως ανέφερε ο κ. Παπασημακόπουλος, εργοδότης ο οποίος έχει προσλάβει με σύμβαση ως 2ωρο εργαζόμενο, με αμοιβή 231 ευρώ, ενώ εργάζεται τουλάχιστον 9 ώρες.

Μάλιστα, για το θέμα έχει κινήσει διαδικασίες το ΕΚΠ και αν δεν διευθετηθεί μέχρι την Παρασκευή, τότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα της επιχείρησης και του ιδιοκτήτη της».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις