Δυσβάσταχτο το κόστος των λιπασμάτων

Κανένα σχόλιο

Νομαρχιακή Επιτροπή Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ: Δυσβάσταχτο έχει γίνει το κόστος αγοράς των λιπασμάτων για τη φτωχομεσαία αγροτιά. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, το κόστος για τα λιπάσματα έχει αυξηθεί κατά 38%! Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, τα χαράτσια και τα μνημόνια, οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες στο να μην μπορούν πλέον να καλλιεργήσουν.

Το ελάχιστο εισόδημα και ο κόπος της αγροτιάς καταληστεύονται από τις μεγαλοεταιρείες που μονοπωλούν τον κλάδο, με τις πλάτες των κυβερνώντων. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Το συμφέρον των φτωχών αγροτών βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης και σχεδιοποιημένη οικονομική ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Αυτό, για την περίπτωση της λιπασματοβιομηχανίας, στην πράξη, σημαίνει ότι θα σχεδιάζονται τα είδη, θα καθορίζονται οι ποσότητες και θα παράγονται όσα λιπάσματα χρειάζονται, για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες της αγροτικής παραγωγής. Μια τέτοια επιλογή, βέβαια, μπορεί να καρποφορήσει ενταγμένη σε ένα συνολικό σύστημα οικονομικών σχέσεων, που στο επίκεντρό της θα έχει τις ανάγκες του λαού συνολικά. Η διέξοδος για τους φτωχούς αγρότες βρίσκεται στη δημιουργία και στήριξη των παραγωγικών συνεταιρισμών, με κοινές καλλιεργητικές φροντίδες και συλλογή, με κρατική επιστημονική στήριξη.

"Sponsored links"

Αυτό σημαίνει ότι κανένας μικρομεσαίος αγρότης δε θα ξεκληριστεί. Οι μικρομεσαίοι αγρότες δε θα έχουν καμία αγωνία σε τι τιμή θα αγοράσουν λιπάσματα, φυτοφάρμακα, σπόρους και ό,τι χρειαστούν και σε τι τιμές θα πουλήσουν τα προϊόντα. Γιατί μαζί με τον κοινωνικοποιημένο φορέα της λιπασματοβιομηχανίας, σε ενιαίο σύνολο, θα υπάρχουν και θα συλλειτουργούν οι κοινωνικοποιημένοι φορείς της παραγωγής μηχανών, εφοδίων και ενέργειας, αλλά και το κοινωνικοποιημένο δίκτυο μεταφορών και διακίνησης, που μοναδικό τους μέλημα θα ‘ναι η ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Ολα αυτά όμως προϋποθέτουν τη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία.

Διαφορετικά η φτωχομεσαία αγροτιά θα παραμένει ανάμεσα στους άγρια εκμεταλλευόμενους και θιγόμενους της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις