21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων: Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας

Ημερομηνία:

Δεν θα δεχτούμε τις μεθοδεύσεις του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για δύο Κυριακές ανοιχτά τα Χριστούγεννα

Μερίδα από τη νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ΧΑΝΙΩΝ  προσπαθεί  μετά από την ψηφοφορία στο ΔΣ 4 κατά 4 υπέρ και 1 λευκό να προωθήσει  την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για 2η Κυριακή μέσα στο εορταστικό ωράριο, στην συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης που θα γίνει την Τετάρτη 5/12  στο Ρέθυμνο. Με τα γνωστά επιχειρήματα περί «τόνωσης της αγοράς» και να «εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές». Για μια ακόμα φορά προσπαθούν να φορτώσουν τα σπασμένα της κρίσης στην πλάτη των εμποροϋπαλλήλων προκειμένου να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι πολυεθνικές.

Αυτή η προσπάθεια είναι στα πλαίσια  υλοποιήσεις τις κατευθύνσεις της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) και του Υπουργείου Ανάπτυξης για αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων μέσω ενός ερωτηματολογίου που σκοπό έχει την ικανοποίηση των ορέξεων των μεγαλεμπόρων για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, κατάργηση της Κυριακής Αργίας, τέσσερις περιόδους εκπτώσεων, κλπ.

Τα σχέδια τους ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Οι εμποροϋπάλληλοι αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ στο εμπόριο κανένα όφελος δεν μπορούν να έχουν από τέτοιου είδους αποφάσεις. Αντίθετα, η απελευθέρωση του ωραρίου, τα εορταστικά ωράρια και η κατάργηση της Κυριακής Αργίας ευνοούν μόνο τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, τα μονοπώλια στον κλάδο. Ειδικά σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης όπως αυτές που ζούμε σήμερα, όπου η ανεργία καλπάζει, η απλήρωτη εργασία στα εμπορομάγαζα είναι σχεδόν κανόνας και οι εργαζόμενοι διαρκώς βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται, δεν έχει κανένα νόημα το εορταστικό ωράριο ούτε καν η μια Κυριακή, πόσο μάλλον οι δυο! Αλήθεια, ποιος θα έχει τα Χριστούγεννα να ξοδέψει χρήματα όταν καταργούνται τα δώρα ακόμα και στους συνταξιούχους, όταν τα χαράτσια είναι στοίβα στα σπίτια του λαού;

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι αποφάσεις παίρνονται στο πλαίσιο των γενικότερων μέτρων που επιβάλλει η ΕΕ, το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο ντόπιο και ξένο βλέποντας στην επόμενη μέρα της κρίσης, στην πολυδιαφημισμένη «ανάπτυξη» όπου οι επενδυτές (πολυεθνικές) έχοντας βρει μια ισοπεδωμένη αγορά χωρίς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κανένα εργασιακό δικαίωμα θα έρθουν να «επενδύσουν» πάνω στα πτώματα εργαζομένων και μικρομεσαίων εμπόρων.

Είναι τουλάχιστον αυταπάτη για τους φτωχομεσαιούς εμπόρους να πιστεύουν ότι σε μια περίοδο οπού η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης – Ε.Ε  μας ξεσπιτώνει ότι θα μας σώσει η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Χαιρετίζουμε τη στάση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Χανιών , όπου καταψήφισαν την πρόταση για δύο Κυριακές ανοιχτά. Καλούμε σε κοινή δράση όλους τους μικρούς και μεσαίους ΕΒΕ για να μην περάσει αυτή και καμία άλλη προσπάθεια που είναι ενάντια στα συμφέροντα εμποροϋπαλλήλων και μικρομεσαίων εμπόρων. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται μια ισχυρή συμμαχία εργαζομένων στο εμπόριο και αυτοαπασχολούμενων- μικρών εμπόρων ενάντια στον κοινό αντίπαλο: τα μονοπώλια, την Ε. Ε., τις κυβερνήσεις που τα στηρίζουν αλλά και τις συμβιβασμένες – ξεπουλημένες ηγεσίες !!! Έχουμε κοινό συμφέρον να παλέψουμε για μια εξουσία και οικονομία που στο επίκεντρο της θα έχει εμάς και όχι τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων ντόπιων και ξένων.

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΙΑ:

  • Να μην περάσει η προσπάθεια κατάργησης της Κυριακής Αργίας – να κατοχυρωθεί με νόμο
  • Όχι στην απελευθέρωση του ωραρίου. Να καταργηθούν οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Εθνικό ενιαίο, υποχρεωτικό ωράριο για όλους, μέχρι 48 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων με τρία απογεύματα κλειστά.
    • Κατάργηση ωρομίσθιου, μερικής απασχόλησης, συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
    • Πλήρη και σταθερή δουλειά.  35ωρο-7ωρο-5θήμερο για τους Εμποροϋπαλλήλους
    • Όχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με μισθούς που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
    • Για να μην περάσει η νέα φοροεπιδρομή που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ και θα τσακίσει ταυτόχρονα εργαζόμενους και μικρούς εμπόρους .

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ- ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σακελλαρίδης: Λούνα παρκ κερδοφορίας για εταιρίες ενέργειας και τράπεζες η Ελλάδα

Με στοιχεία προερχόμενα από την ΕΡΓΑΝΗ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ...

Κολούμπια: Έφοδος της Αστυνομίας και εκατοντάδες συλλήψεις – “Πολιορκείται” και το UCLA

Εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης (30/4) στο...