Ντοκουμέντο: Οι Άγιοι Απόστολοι πριν έρθει η ανάπτυξη

Κανένα σχόλιο

Μόλις πριν 60 χρόνια η παραλία των Αγίων Αποστόλων είχε μια πολύ διαφορετική μορφή. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία από το αρχείο του Τζανή Δημητρόπουλου που αναδείχθηκε μέσα από τη σελίδα “Χανιά – Παλιές Φωτογραφίες” δεν υπήρχαν δρόμοι, ομπρέλες, εκκλησίες. Υπήρχε μόνο φύση. Μία λωρίδα γης με δέντρα και στην κάθε πλευρά της μια όμορφη παραλία. Μετά, όπως σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση “ήρθε η ανάπτυξη”.

Πλέον η εικόνα είναι πολύ διαφορετική, όμως παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες των Χανιωτών για την διάσωση της οποίας και τη μη περαιτέρω εμπορευματοποίησή της άλλωστε αγωνίστηκαν διαφυλάσσοντας τον λαϊκο της χαρακτήρα.

Δείτε τη φωτογραφία:

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live